glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Flori, fete şi… biciclete. Feminitate la superlativ, în spatele ghidonului (GALERIE FOTO)

Zeci de devence s-au bucurat de o duminică frumoasă într-un mod inedit. Au ieşit la plimbare, pe bicicletă, prin centrul municipiului reşedinţă de judeţ. Şi le-a plăcut atât de mult încât sunt în stare să repete cât pot de des „isprava.” Skirt Bike sau „cu fustă pe bicicletă” este un concept care, de anul acesta, a prins contur şi la Deva, iar feedback-ul a fost unul mai mult decât pozitiv.

Femeile care folosesc bicicleta ca principal mijloc de transport au, acum, o comunitate numai a lor. A prins uşor contur, ieri, în plin centrul Devei, sub un soare călduros ce-a îndemnat la mişcare. În miros de parfum, înconjurat de flori şi zâmbete colorate.

Toamna se numără biciclistele

Cochete. Atât doamnele, cât şi bicicletele lor. Aceasta a fost prima reacţie a bărbaţilor rămaşi, de data aceasta, doar pe margine. Câţiva s-au încumetat şi ei la o tură, dar le-au lăsat pe doamne în faţă. N-au rostit ei englezii degeaba: „ladies first!”. Dar chiar şi aşa, doi dintre ei s-au „camuflat” doar de dragul de a-şi însoţi prietenele la plimbare. Cu un kilt şi un şal în jurul brâului şi cu un zâmbet şmecheresc s-au pierdut în mulţime. Care mulţime să tot fi numărat peste 70 de doamne şi domnişoare. De la Alexandra, care la trei anişori a urmat-o pe mama în Piaţa Unirii, până la doamna Lăcrămioara, care la peste 60 de primăveri nu se desparte de bicicleta ei cea vişinie. Drept dovadă că s-a şi asortat cu ea astăzi. La fel ca şi Iasmina, a cărei „prietenă” cu spiţe şi ghidon a ieşit cel mai mult în evidenţă, graţie cadrului îmbrăcat în tricot. „Am mai văzut astfel de biciclete la acţiunile similare din ţară şi mi-am spus că merită să o înfrumuseţez şi cred că a ieşit destul de bine. Astăzi, ne asortăm, suntem gata să întâmpinăm toamna”, povesteşte, mândră, tânăra. Nu lipseşte nici coşuleţul din faţă, împodobit cu flori de sezon. Laitmotiv de altfel pentru toate participantele. Iar cele ce n-au avut au primit din partea organizatorilor. Totul pentru un mediu cât mai frumos şi plăcut, care să le îmbie să folosească bicicleta ori de câte ori e nevoie. Iar unde n-a fost loc de bicicletă, a fost… de patrucicletă. Un mijloc de transport inedit pe care mulţi sunt aşteptaţi să-l încerce, zilnic, la Sala de fitness Sport Class. „Această mişcare a început în 2010 la Bucureşti, la iniţiativa Andreei Toader şi Oanei Deliu şi are ca scop promovarea ciclismului urban şi folosirii bicicletei de către femei în viaţa de zi cu zi, indiferent de locul în care merg sau de lucrurile pe care le au de rezolvat. Încercăm să punem astfel bazele unei comunităţi în care iubitoarele plimbării cu bicicleta să poată comunica uşor, să schimbe impresii despre accesorii sau diferite trasee. Mă bucură să văd că şi devencele au îmbrăţişat această iniţiativă şi au venit în număr relativ mare. Avem aproximativ 70 de doamne şi domnişoare înscrise şi sper ca numărul lor să crească de-a lungul acestui an”, a spus Leia Megyesi, principalul organizator al Skirt Bike, care a coordonat şi promovat întreaga mişcare pe facebook.

11 oraşe din ţară au îmbrăţişat, până acum, mişcarea lansată în urmă cu trei ani în capitală