glasul-hd.ro Web analytics

Sport

◄ FLASH ► FLASH ◄ FLASH ►

FOTBAL. Jiul, şansa reabilitării

După trei eşecuri la rând, formaţia din Vale are posibilitatea să ia o gură serioasă de oxigen. Elevii lui Toni Sedecaru întâlnesc, astăzi, „lanterna roşie”, FCM Turda, de departe cea mai slabă echipă din serie. În aceste condiţii, jiuliştii n-au voie să piardă dacă vor să iasă din subsolul clasamentului, o eventuală înfrângere în faţa echipei care în ultimele trei jocuri a primit 14 goluri fără a marca nici unul ar dinamita cu adevărat situaţia la gruparea petroşeneană.

HANDBAL. Cetate, în căutarea succesului cu numărul zece

Handbalistele antrenate de Melinda Toth au parte, din nou, de un adversar modest, în drumul lor spre a încheia ultima jumătate a sezonului pe plus. Devencele întâlnesc, duminică, de la ora 18.00, CSŞ Caracal, formaţie aflată pe locul nouă în clasament cu doar patru victorii înregistrate până acum. Cetate ocupă în continuare locul doi în ierarhia seriei B a Diviziei A, 18 puncte din 20 posibile şi se laudă cu cel mai bun atac (365 de goluri) şi cea mai bună apărare (195 de goluri încasate) din campionat.

RUGBY. Derby studenţesc în Dealul Institutului

Unica formaţie de rugby din judeţ debutează, mâine, în optimile Cupei României. Deşi băieţii lui Alexandru Lupu n-au mai putut intra în lupta pentru promovarea în elită, sorţii au făcut ca la Petroşani să poposească exact campioana României, RCM Timişoara. Chiar dacă, în prezent, duelul dintre cele două grupări este unul destul de dezechilibrat, în trecut, cele două grupări studenţeşti au oferit partide memorabile. Bănăţenii au amintiri extrem de plăcute, Ştiinţa fiind echipa în faţa căreia trupa de pe Bega câştiga primul său titlul naţional, acum patru decenii. Partida din optimi este programată să înceapă de la ora 10.00, pe terenul „Ştiinţa”.

FOTBAL. Universitatea nu mai vrea să piardă teren

Echipa lui Ionuţ Stelescu vrea să rămână prima până la finele turului de campionat. „Studenţii” trebuie să ia însă lucrurile pas cu pas, iar primul (din cele patru rămase până la pauza competiţională) este, mâine, în deplasare, la Băiţa, acolo unde vor da piept cu Şoimii lui Marius Tănasă, o echipă care pune accent pe tineri. La egalitate de puncte cu Universitatea, Aurul Brad va da piept cu nou-promovata Hercules Lupeni, una din surprizele plăcute ale campionatului. Runda cu numărul 14 mai programează meciurile: Retezatul Râu de Mori – Minerul Uricani, Şoimul, Jiul II Petroşani – Gloria Geoagiu, Dacia Orăştie – Retezatul Haţeg, Victoria Călan – Metalul Crişcior, Aurul Certej – Zarandul Crişcior, Inter Petrila – CFR Simeria şi CS Ghelari – CS Vulcan. Partidele încep de la ora 11.30.