glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Firmă de construcţii depistată cu şase muncitori la negru

Şase persoane care munceau la o firmă de construcţii din Deva, fără a avea întocmite forme legale, au fost depistate de inspectorii Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, în urma unui control. Administratorul firmei s-a ales cu o plângere penală.

Şase muncitori „la negru” au fost descoperiţi de inspectorii ITM Hunedoara, în urma unui control de rutină, la o firmă de construcţii, din Prahova, care are punct de lucru pe Calea Zarandului din Deva, în apropierea staţiei de epurare a apei. Odată ajunşi, inspectorii de muncă au trecut la verificarea evidenţelor de personal. După ce au „studiat” toate actele, la un moment dat au apărut şi neregulile. „Unui număr de şase persoane, angajatorul nu le-a încheiat contracte individuale de muncă de la data la care au început activitatea. Pentru patru dintre cele şase persoane care îşi desfăşurau activitatea în cadrul societăţii, angajatorul a prezentat contracte individuale de muncă încheiate cu data de 28 iunie, deşi, din evidenţe reieşea faptul că acestea lucrau din data de 26 iunie. Lucru recunoscut, de altfel, şi de administratorul societăţii. De asemenea, pentru două persoane, din cele şase, nu au fost încheiate deloc contracte de muncă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial de Muncă Hunedoara, Sorin Istrate.

Plângere penală

Conform reprezentanţilor ITM Hunedoara, administratorul societăţii a recunoscut faptele, iar în cauză a fost făcută o plângere penală pentru primirea la muncă, de către angajator, a mai mult de cinci persoane, fără a le fi întocmite forme legale de muncă. Urmează ca poliţiştii să instrumenteze acest dosar.