glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Filme, teatru, „Transalpina Winter Bike” şi marcarea Orei Pământului în acest weekend

În acest sfârşit de săptămână, hunedorenii au ocazia să vizioneze trei filme şi să ia parte la două piese de teatru şi la un concurs de bicicletă pe zăpadă la Transalpina. De asemenea, în acest weekend, primăriile principalelor oraşe din judeţ organizează mai multe manifestări cu ocazia Orei Pământului.

„Un munte de virginitate”, „Dragoste” şi „Ilegitim” la cinematograful devean

fusi-923290l-1600x1200-n-804f085aCinefilii din judeţ au posibilitatea să vizioneze în acest weekend trei filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Un munte de virginitate”, regizat de Dagur Kári, „Dragoste”, în regia lui Gaspar Noé şi „Ilegitim” a lui Adrian Sitaru. Primul poate fi vizionat, începând de astăzi şi până miercuri, de la ora 15:00. Preţul unui bilet este şase lei. Sinopsis: Fúsi a trecut de 40 de ani, dar încă îi lipseşte curajul de a-şi înfrunta maturitatea. Trece ca un somnambul prin viaţa de zi cu zi, în care rutina este cuvântul-cheie. Iată-l însă nevoit să facă o schimbare totală când în viaţa lui apar pe neaşteptate o fetiţă de opt ani şi o femeie de-a dreptul debordantă. Cea de-a doua peliculă, interzisă minorilor sub 18 ani, va rula în acelaşi interval de timp, dar de la ora 17:00. Preţul unui bilet este opt lei. Murphy este un american la Paris care intră într-o relație foarte tensionată atât sexual, cât și emoțional cu Electra, o tânără ușor instabilă. Fără să știe ce efect ar putea avea asupra relației lor, cei doi o invită în patul lor pe atrăgătoarea lor vecină. „Ilegitim”, singurul lungmetraj românesc prezent în selecția oficială a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, în cadrul secțiunii Berlinale Forum, va rula în aceleaşi zile, la cinematograful devean, dar de la ora 19:30. Preţul unui bilet este opt lei. Unul dintre cele mai provocatoare filme românești din ultimii ani, spune povestea a doi frați (Alina Grigore și Robi Urs) și iubirea lor ilegitimă. Un tată medic (Adrian Titieni) și mai multe denunțuri. O familie în care limita dintre moral și legal nu a existat niciodată. Nici măcar în cazul unui avort.

„Dragostele unui fante” şi „Scufiţa Roşie” la teatrul din Petroşani

Pasionaţii de teatru sunt invitaţi în acest final de săptămână la două spectacole la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroşani. Este vorba despre „Dragostele unui fante” de Mihaela Mihai şi „Scufiţa Roşie”, o adaptare după Fraţii Grimm. Primul spectacol va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00. Preţul unui bilet este 20 de lei. Andrei Mihalache, Nicolae Vicol, Mihaela Mihai și Vioara Bara. Din „mâinile” lor a ieșit „Dragostele unui fante”. Spectacolul a fost selectat pentru cea de-a 22-a ediție a Festivalului Internațional al Recitalurilor Dramatice „Valentin Silvestru”, ce va avea loc în perioada 8-16 aprilie, la Bacău. Cel de-al doilea spectacol este adresat în principal copiilor şi va avea loc duminică, de la ora 12:00. Preţul unui bilet pentru adulţi este zece lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

„Cu bicicleta pe zăpadă” la TransalpinaTransalpina

Iubitorii sporturilor pe zăpadă au ocazia să ia parte în acest weekend la concursul „Cu bicicleta pe zăpadă” ce se va desfăşura, sâmbătă, pe Domeniul schiabil Ski Resort Transalpina. Intitulat „Transalpina Winter Bike”, concursul este unic în ţară, nu doar ca locaţie (Peisajul este mirific –Lacul Vidra ce se revarsă la piciorele tale şi munţii Lătoriţei văzuţi în toată splendoarea lor de pe cel mai înalt pisc, Vârful Bora), ci este unic prin modul de organizare – tip XCO – prin participanţi şi nu în ultimul rând prin publicul asistent – sâmbăta fiind aproximativ 2.000 – 3.000 de persoane pe pârtie. Pârtia de schi se află pe domeniu schiabil Voineasa, în nord-vestul judeţului Vâlcea. Distanţa de la Voineasa până la Ski Resort Transalpina este de aproximativ 34 Km. „Zona Lacul Vidra (Obârşia Lotrului, Voineasa – Vâlcea), un important punct de atracţie turistică din România, are din 2012 o pârtie de schi care completează oferta turistică din zonă. Altitudinea la baza pârtiei Mioarele este de 1350 m. De aici porneşte o telegondolă (pe o lungime de aproximativ 2.9 Km) ajungând la 1800 m, de unde vom da noi startul întrecerii sportive în ascensiune paralel cu teleski 2, urcare până la 2000 m pe Vârful Coasta Benghii, stânga spre telescaun, ocolim staţia şi ne întoarcem la bază. Astfel am detaliat şi lungimea totală a pârtiei Mioarele (aproximativ 6 km), de la baza pârtiei şi până pe Vârful Coasta Benghii, dar şi desfăşurarea concursului (o tură fiind de aproximativ 3,5 km)”, susţin organizatorii. Concursul este organizat de asociaţia Cozia Racing Team, cu experienţă în desfăşurarea concursurilor de biciclete de 4 ani (Maratonul Cozia Mtb-4 ediţii), fiecare ediţie reprezentând un real succes. „Estimăm participarea la concurs a unui număr de circa 100 de persoane, ceea ce reprezintă de fapt şi ţelul nostru, gândindu-ne la experienţa Cozia MTB, când s-a dat startul cu aproximativ 60 de persoane şi s-a ajuns la a patra ediţie, cu un număr de aproximativ 500 de participanţi. Mărturisim că este prima ediţie organizată de noi, Asociaţia, ideea şi desfăşurarea primei ediţii, una pilot de altfel, în care au fost testate capacitatea de a atrage turişti şi posibilitatea unui concurs cu desfăşurare amplă, aparţine membrului şi colegului nostru Marius Angelescu”, adaugă organizatorii.

Ora Pământului va fi marcată în judeţ

Municipiile Deva şi Hunedoara vor participa şi în acest an la una dintre cele mai importante acţiuni mondiale de protejare a Pământului. Astfel, alături de milioane de oameni din întreaga lume, sâmbătă, 19 martie, hunedorenii vor stinge lumina timp de 60 de minute, în cadrul campaniei mondiale „Ora Pământului”. Campania are scopul de a atrage atenţia asupra încălzirii globale şi de a simboliza implicarea oamenilor în lupta împotriva poluării. La fel ca în fiecare an, şi de data aceasta autorităţile locale se alătură campaniei, iar locuitorii din Deva şi Hunedoara sunt invitaţi să răspundă apelului lansat de acestea, iar sâmbătă seara, între 20:30 şi 21:30, să stea pe întuneric timp de o oră. În municipiul Hunedoara se vor stinge luminile (pe B-dul Corvin, B-dul Dacia, Str. George Enescu, Str. Ciprian Porumbescu şi Str. Gheorghe Bariţiu). Iluminatul public se va opri timp de 60 de minute, timp în care în fața Casei de Cultură un grup de tineri voluntari şi cetățeni ai orașului vor scrie cu ajutorul lumânărilor, numele municipiului Hunedoara. Anul acesta mesajul și îndemnul pentru comunitatea Earth Hour din România este „Dăruiește naturii din energia ta”. Acţiunea se derulează în cadrul campaniei naționale coordonată de WWF-România (World Wide Fund for Nature). La Deva, programul zilei de sâmbătă va cuprinde: de la ora 18.00, un tur cu bicicleta în oraş, organizat în colaborare cu grupul Skirt Bike şi Clubul Sportiv Fărag Deva. Se va pedala pe următorul traseu: Piaţa Unirii – B-dul 1 Decembrie 1918 – B-dul 22 Decembrie – B-dul Nicolae Bălcescu – str. Mihai Eminescu – Aleea Romanilor – B-dul Dacia – str. Carpaţi – B-dul 22 Decembrie – B-dul Nicolae Bălcescu – Calea Zarandului (pista de biciclete) – B-dul Iuliu Maniu (pista de biciclete) – B-dul Decebal (ambele piste de biciclete) – rest B-dul Decebal – Piaţa Arras (https://goo.gl/maps/7audy9v1DLy – harta traseului). Pot participa toţi doritorii de mişcare şi de plimbare cu bicicleta. La finalul turului, în Piaţa Arras se vor lansa lampioane. Între orele 20.30 şi 21.30, iluminatul ambiental şi interior va fi oprit pe bd. 1 Decembrie (zona pietonală), la sediile Primăriei şi Consiliului Local Deva, Consiliului Judeţean Hunedoara, Prefecturii Judeţului Hunedoara, Muzeului Civilizaţiei Dacice şi Romane „Magna Curia”, Teatrului de Artă Deva, Centrului Cultural „Drăgan Muntean”, precum şi la unităţile de învăţământ din Deva.

Tags

Vezi și

Close