glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Filme, teatru și vernisaje – pe agenda culturală de timp liber

În acest weekend, hunedorenii sunt invitați la o serie de evenimente cultural-artistice. Cinefilii au posibilitatea să vizioneze patru filme la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la două spectacole la Teatrul de Artă Deva. Iubitorii de artă sunt invitați la două vernisaje, unul la Deva și unul la Hunedoara.

 

Patru filme, la „Patria” Deva

 

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Coco” în regia lui Lee Unkrich și Adrian Molina, „Liga Dreptății”, regizat de Zack Snyder, „Mame bune și nebune 2”, în regia lui Jon Lucas și Scott Moore și „Crima din Orient Express”, regizat de Kenneth Branagh. Filmele rulează începând de astăzi până duminică, primul de la ora 13:00, al doilea de la ora 15:30, al treilea de la 18:00, iar ultimul de la 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este 10 lei.

 

„Amintiri cu iz de Crăciun”, la „Jos pălăria”

 

Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă. În acest final de săptămână, hunedorenii cu mic cu mare sunt invitați la o expoziție de fotografii cu tematică de Crăciun. Fotografiile sunt realizate de Alexandru Demeter, iar vernisajul expoziției are loc astăzi, de la ora 18:00. „Vor fi 20 de fotografii expuse. Practic, expoziția am intitulat-o <Amintiri cu iz de Crăciun> pentru că este vorba despre reproducerea unor sesiuni foto din perioada Crăciunului. Mai bine spus, voi expune fotografii cu tematică de Crăciun realizată în studioul nostru, unele imagini surprind anumite detalii (bucurie, atmosfera sărbătorilor etc.) altele sunt cu copii și familii. Aceasta este a treia expoziție personală, dar prima cu această temă, pentru că eu fac mai mult fotografie de evenimente (la nunți, botezuri, de presă etc.)”, a declarat Alexandru Demeter.

 

Expoziției de pictură, sculptură, fotografie și artă digitală la Hunedoara

 

Iubitorii de artă au posibilitatea să ia parte astăzi la vernisajul expoziției de pictură, sculptură, fotografie și artă digitală „Remember 30 de ani”. În cadrul evenimentului vor fi expuse 78 de lucrări de pictură, grafică, sculptură și fotografie semnate de 50 de artiști plastici din Hunedoara și din țară, participanți la cele 52 de ediții ale Taberei Cinciș și la expozițiile organizate în Galeria de Arte și în Sala Bethlen a Castelului Corvinilor. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Hunedoara, Filiala U.A.P.R. Hunedoara, Fundația „Iancu de Hunedoara” și Sindicatul „Siderurgistul” și are loc de la ora 18:00, la Galeria de Arte din Hunedoara.

 

Două spectacole de teatru, la TAD

 

Pasionații de teatru sunt invitați astăzi la două spectacole la Teatru de Artă Deva. Este vorba despre „Capra cu trei iezi” după povestea lui Ion Creangă și „Și miniștrii calcă strâmb” de Ray Cooney, în regia lui Daniel Vulcu. Fără niciun fel de legătură cu ceea ce se petrece pe scena politică și guvernamentală, în aceste zile, echipa Teatrului Dramatic „Ion D. Sîrbu” propune iubitorilor de teatru o comedie a încurcăturilor. În comedia „Şi miniştrii calcă strâmb” se desfăşoară, într-un ritm extrem de susţinut, o sumedenie de probleme care rezultă din aventurile amoroase ale personajelor principale. „Un ministru, mâna dreaptă a premierului întârzie de la o şedinţă de guvern în care se va discuta bugetul, pentru o aventură cu secretara opoziţiei, într-o cameră de hotel. Apariţiile succesive ale soţiei ministrului, ale secretarului, ale soţului amantei, ale infirmierei, revenirile chelnerului şi ale directorului hotelului înnebuniţi de agitaţia şi gesturile echivoce ale locuitorilor camerei, culminează cu apariţia unui <Mort> care nu este atât de ţeapăn pe cât pare. Evenimentele capătă dimensiuni tragi-comice, râsul ne pufneşte la aproape fiecare replică, iar în final asistăm chiar şi la o nuntă desfăşurată în registrul burlesc cel mai desăvârşit”, susțin reprezentanții teatrului din Petroșani. Primul spectacol se adresează în principal copiilor și are loc astăzi, de la ora 10:30. Cel de-al doilea este o comedie cu foarte mare priză la public și va putea fi urmărit tot astăzi, dar de la ora 19:00. Prețul unui bilet pentru copii este opt lei, iar pentru adulți, biletul costă 20 de lei.

Loading...