glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Film, teatru, recital de flaut și harpă și un concert de Ziua Femeii în acest weekend

În acest final de săptămână, hunedorenii au posibilitatea să ia parte la o serie de evenimente de toate genurile. Cinefilii pot viziona „Ana, mon amour”, iar pasionații de teatru sunt invitați la „Zbor deasupra unui cuib de cuci” și „Lumea lui Dănilă”. Melomanii sunt invitați la un recital de flaut și harpă susținut de flautistul român de renume Matei Ioachimescu alături de Tina Žerdin.

 

„Ana, mon amour” la cinematograful devean

„Ana, mon amour”, cel mai recent film regizat de Călin Peter Netzer și premiat anul acesta la Festivalul de Film de la Berlin cu „Ursul de Argint” pentru realizarea artistică, are astăzi prima proiecție în orașul de la poalele cetății. Pelicula va rula începând de astăzi și până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, de la orele 16:00 și 19:00. Prețul unui bilet de la ora 16:00 este șase lei, iar de la ora 19:00, biletul costă opt lei. O producţie Parada Film, „Ana, mon amour” este analiza unei poveşti de dragoste şi dependenţă, o incursiune atipică ce surprinde cele mai tensionate şi delicate momente din evoluţia unui cuplu. Toma (Mircea Postelnicu) şi Ana (Diana Cavallioti) se cunosc în facultate, se apropie rapid şi încep o relaţie de iubire care devine în scurt timp o luptă contra tuturor. Din cauza unor probleme din copilărie, Ana are frecvent atacuri de panică, iar Toma îşi asumă rolul de protector necondiţionat. Deşi pare să deţină controlul asupra relaţiei, ani mai târziu el se trezeşte gravitând în jurul unei femei pe care nu o poate înţelege, forţându-se până la limită în încercarea de a o salva.

16681489_217241442083982_7915672702350570435_n„Culorile sunetelor” – recital de flaut și harpă la Deva

Melomanii din județ au ocazia să ia parte la sfârșitul acestei săptămâni la un eveniment muzical de înaltă calitate. Este vorba despre un recital de flaut și harpă susținut de flautistul român de renume Matei Ioachimescu alături de una dintre cele mai valoroase harpiste ale lumii, Tina Žerdin, în cadrul turneului extraordinar „Culorile sunetelor”. Cei doi artiști promit să transporte publicul într-o lume departe de grijile cotidiene, prezentând un program perfect alcătuit, plin de bucurie sublimă și colorit sonor – o premieră absolută în spațiul românesc și o ocazie unică de a face cunoștință cu aceste instrumente magice. Matei Ioachimescu și Tina Žerdin vor fi însoțiți în acest turneu de o harpă de concert și se vor opri la Pitești, București, Bistrița, Oradea, Deva și Mediaș. La Deva, „Culorile Sunetelor” este organizat în regie proprie, de către Asociația Culturală DevART Deva în parteneriat cu Colegiul Național „Decebal” din Deva și va avea loc astăzi, de la ora 19:00, în sala ProARTE a colegiului devean. Conform organizatorilor, acest proiect extraordinar este susținut de Ambasada Republicii Slovenia în România.

„Zbor deasupra unui cuib de cuci” și „Lumea lui Dănilă” la Petroșani17022354_1318995604853247_6925095396142572280_n

Pasionații de teatru din județ sunt invitați în acest final de săptămână la două spectacole la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre „Zbor deasupra unui cuib de cuci” de Dale Wasserman după nuvela cu același titlu de Ken Kesey și „Lumea lui Dănilă” după Ion Creangă. Primul spectacol este regizat de Horațiu Ioan Apan și va putea fi vizionat sâmbătă, de la ora 18:00. Prețul unui bilet este 20 de lei. Cel de-al doilea spectacol este adresat în principal copiilor și va fi pus în scenă duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este zece lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

„Iubesc Femeia. Povestea bărbatului interbelic” – concert special de Ziua Femeii

16832339_741569719344167_1676743256279498384_nTeatrul de Artă Deva găzduieşte în weekend un spectacol de excepţie, dedicat tuturor femeilor. Este vorba despre „Iubesc Femeia. Povestea bărbatului interbelic”, un concert special, care vă oferă ocazia să vă bucuraţi de romantismul şi naturaleţea muzicii româneşti de altădată. Piese lansate de-a lungul timpului de Zavaidoc, Cristian Vasile sau Gică Petrescu vor fi interpretate, într-un mod original, de tenorul Vlad Miriţă. Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva, în parteneriat cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi are loc sâmbătă, 4 martie 2017, de la ora 19:00. Intrarea la spectacol se face pe bază de tichete, în funcţie de numărul locurilor existente în sală. Tichetele se găsesc la Centrul Cultural „Drăgan Muntean” şi pot fi procurate începând de astăzi, zilnic, între orele 9:00 şi 14:00.

Tags

Vezi și

Close