Home / Timp liber / Rețeta zilei / Ficăței de pui la grătar
ficatei-de-pui-la-gratar

Ficăței de pui la grătar

Ingrediente:

8 ficăței de pui de la AVIS 3000, 3 căței de usturoi, 1/2 linguriță chimion măcinat, sare de mare, piper negru, chili, 3 linguri ulei de măsline, 4 fire rozmarin, 1/2 lămâie. Unt cu busuiocn,35 gr. unt la temp. camerei, 15 frunze mari de busuioc.

Metodă de preparare:

Se spală ficățeii în câteva ape, până apa rămâne curată. Se scurg și apoi se acoperă cu lapte și se lasă măcar 30 de minute la frigider. Se scurge laptele, se spală iar ficățeii, se absorb cu șervețele de hârtie să se usuce bine. Se presară peste ei sare de mare, piper proaspăt măcinat, chili după gust și chimionul. Se adaugă usturoiul strivit și uleiul. Se amestecă bine să se acopere ficățeii de marinată. Se dau la frigider măcar 2 ore.

Într-un mojar se strivesc frunzele de busuioc cu putină sare grunjoasă. Se adaugă untul și se amestecă cu pistilul până untul are o culoare verde omogenă.

Firele de rozmarin se curăță de frunzulițe și se ascut în vârf tijele de rozmarin

Se pun câte 4 bucăți de ficat pe fiecare fir de rozmarin.

Se încinge foarte bine o tigaie grill, se așază frigăruile în tigaie, fără să le înghesuiți. Se coc cate 5-6 minute / parte. Scoateți frigăruile pe platou și adăugați bucăți de unt cu busuioc deasupra. Acoperiți cu folie de aluminiu și lăsați să stea câteva minute.

Serviți frigăruile calde, cu felii de lămâie și pâine pe grătar.

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

pui-dulce-acrisor-003

PUI DULCE PICANT

Ingrediente: 4 felii piept de pui tăiate bucăţi mici, 4 linguri ulei vegetal, 4 ardei …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *