glasul-hd.ro Web analytics

Sport

A fi sau a nu fi neînvinşi şi pe terenul liderului

Dacă Liga a III-a de la noi s-ar juca după modelul campionatelor latino-americane, cu Apertura şi Clausura, atunci partida de azi dintre ASU Poli Timişoara şi CNS Cetate Deva ar putea fi cotată liniştit drept meci de baraj pentru titlu. Aceasta deoarece se întâlnesc liderul turului cu cel al returului, primul previzibil de la începutul campionatului, al doilea surprinzător, dar pe deplin meritat în urma parcursului aproape perfect din acest an 2016.

Înaintea meciului de azi, care va începe la ora 18, Timişoara e lidera seriei cu 55 de puncte, iar Cetate ocupă locul 6 cu 37 de puncte, ambele din câte 24 de partide. În retur devenii au acumulat 24 de puncte, fiind neînvinşi în cele zece jocuri disputate, Poli 21 de puncte, timişorenii pierzând trei partide de la reluarea campionatului.

Toate premisele pentru un fotbal de calitate

„Este un meci pe care îl aşteptăm cu încredere şi mergem la Timişoara să jucăm fotbal, ştim că acolo şi cadrul în care se desfăşoară jocurile este propice pentru aşa ceva, publicul timişorean este bun cunoscător al fenomenului. Întâlnim echipa de pe primul loc, principala candidată la promovare, cu o mare forţă ofensivă. Îi cunoaştem, i-am analizat şi mergem să demonstrăm că nu e deloc întâmplător parcursul nostru fără înfrângere din acest retur, realizat prin muncă, cinstit şi corect. Am etalat un joc bun calitativ, s-a văzut asta şi în meciul tur la Deva, când numai cu mare şansă Poli a plecat cu toate trei punctele, după ce noi am dominat categoric întreaga repriză a doua.

Un singur lucru ne destabilizează, cele două absenţe din 11-le de bază. Boldea, căpitanul echipei, este suspendat pentru şapte cartonaşe galbene, iar Mintaş s-a accidentat destul de grav, mai trebuie să facă nişte radiografii, dar din păcate se pare că va trebui să se opereze. Păcat, pentru că Mintaş a avut prestaţii foarte bune de când a venit la noi. Va intra în locul lui Doda, care a absentat întreg returul, va fi primul lui meci din acest campionat”, a declarat Marius Sîrbu, antrenorul lui CNS Cetate, pentru Glasul Hunedoarei.

Echipa probabilă a lui Cetate Deva: Raţ – Kelemen, Doda, Dosan, Doboş – Şaucă, Făgărăşanu, Vajda, Buzducea – Lintaru, Pribac.

Tags