glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Fetele de la FC Hunedoara au venit cu un punct de la Târgu Mureş

S-a reluat şi Liga întâi la fotbal feminin, unde în seria a doua FC Hunedoara ţinteşte cu şanse reale prezenţa la barajul de promovare în Superligă.

Duminică, fetele pregătite de Alina Moraru au evoluat la Târgu Mureş, unde formaţia locală Ladies mai trăgea şi ea unele speranţe la baraj, fiind înaintea acestei etape la cinci puncte distanţă de Olimpic Star Cluj şi patru de FC Hunedoara. A rezultat un meci disputat, de o bună factură tehnică, în care finalmente nici una dintre echipe nu a avut câştig de cauză, fiind nevoite să se mulţumească fiecare cu câte un punct.

„Putem spune după acest 2 – 2 că mai degrabă am pierdut două puncte decât am câştigat unul. Era un joc important pentru noi, ne doream şi era necesar să îl câştigăm, însă cum a fost un meci bun trebuie să ne mulţumim şi cu un punct. Cele de la Ladies ne-au condus cu 1 – 0 şi 2 – 1, dar de fiecare dată am revenit şi am reuşit să egalăm, golurile noastre fiind înscrise de Maria Jurj şi Andrada Niculescu”, a declarat Alina Moraru despre partida de la Târgu Mureş.

Şi-a egalat la puncte contracandidata

Singura contracandidată a hunedorencelor la accederea în baraj, Olimpic Star Cluj, a pierdut în această etapă în faţa liderului detaşat al seriei, CFR 1933 Timişoara cu 1 – 2. Astfel, cu rezultatul de la Târgu Mureş, FC Hunedoara a egalat la puncte pe Olimpic, ambele având câte 17 şi ocupând poziţiile 3 şi 4 în clasament. Cum însă ocupanta locului 2, Olimpia 2 Cluj (care a surclasat cu 12 – 0 pe Juniorul Satu Mare), nu are drept de promovare în Superligă, calculele pentru baraj se fac între cele două formaţii menţionate mai sus, Olimpic Star şi Hunedoara. O altă echipă care teoretic mai putea emite unele pretenţii, CS Ineu, a pierdut cu 3 – 2 la Sporting Lugas şi în consecinţă şi-a anulat complet orice şanse de a se implica în lupta la vârf.

Urmează derbyul cu Timişoara, apoi două săptămâni de pauză

Duminică, de la ora 11, FC Hunedoara evoluează pe teren propriu în compania celei mai puternice echipe din campionat, CFR 1933 Timişoara. Timişorencele, retrogradate din Superligă din cauza problemelor financiare, au făcut până acum un galop de sănătate în Liga 1 şi conduc cu un bilanţ impresionant, 10 victorii din 10 partide şi un golaveraj de 85 – 5.

“Timişoara este o echipă foarte bună, se vede diferenţa clară de valoare între ea şi celelalte echipe din serie. Noi însă o să ne jucăm şansa noastră în acest meci, muncim, ne pregătim şi încercăm să ne prezentăm cât mai bine la fiecare joc. De la noi lipseşte Denisa Predoi, o jucătoare de bază, convocată la lotul U-19 al României. Din păcate însă după partida cu Timişoara o să avem două săptămâni de pauză. Trebuia să jucăm etapa următoare cu Victoria Craiova, care însă s-a retras din campionat. Aşa Olimpic Star, care joacă cu Sporting Lugas, are şansa să se distanţeze iarăşi de noi”, a mai spus Alina Moraru, antrenoarea-jucătoare a lui FC Hunedoara.

Loading...
Tags