glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Festival „eco”, la Simeria (Galerie Foto)

Astăzi este ultima zi a „Eco Fest”, manifestare găzduită de oraşul Simeria al cărei scop principal este acela de a promova „conceptul eco”. Programul festivalului, ajuns la ediţia cu numărul 13, a cuprins expoziții, ateliere și reprezentaţii folclorice.

Festivalul a debutat duminică printr-o conferință la Batiz în cadrul căreia s-au prezentat referate și albume tradiţionale. La deschidere au fost prezenți participanții din țară și  invitații străini, grupuri din Italia, Franța, Serbia și Croația.
Tradiția Eco Fest presupune ca în a doua zi să se planteze un pom în Parcul Dendrologic, iar apoi să se meargă mărșăluind către Casa de Cultură din Simeria.
Cei prezenți au putut admira expoziții de pictură și să se înscrie în diferite ateliere de sculptură în marmură sau în lemn. Totodată au fost organizate și ateliere pentru copii. Programul artistic de ieri a constat într-un concurs de muzică populară la care au luat parte peste 20 de ansambluri din România și din străinătate. Organizatorii susțin că până acum nicio altă ediție a festivalului nu a avut anvergura celei care se încheie astăzi. 
Ultima zi a manifestării presupune excursii la principalele obiective turistice ale județului Hunedoara.

Loading...