glasul-hd.ro Web analytics

Sport

FC Hunedoara şi-a aflat adversarii. Serie nouă, echipe diferite

Comitetul Executiv din cadrul Federaţiei Române de Fotbal a stabilit, ieri, componenţa celor şase serii ale Ligii a III-a. Gruparea patronată de Alina State va evolua în Seria a IV-a, într-o cu totul altă componenţă faţă de anul trecut. Hunedorenii vor da peste reprezentante ale judeţelor Timiş, Caraş, Gorj şi Sibiu.

Astfel, împărţirea pe criterii geografice a adus în aceeaşi serie, alături de FC Hunedoara, pe: Jiul Rovinari, Millenium Giarmata, AFCM Reşiţa, Muncitorul Reşiţa, Pandurii II Târgu Jiu, Minerul Mătăsari, Vulturii Lugoj, FC Caransebeş, Nuova Mama Mia Becicherecu Mic, FC Avrig şi Ştiinţa Turceni (ultimele trei în calitate de nou-promovate).

Patru vizite în Gorj, cea mai lungă deplasare, la Turceni

În aceste condiţii, hunedorenii au scăpat de deplasările extrem de lungi de sezonul trecut, când au fost nevoiţi să joace, spre exemplu, în nordul îndepărtat al ţării. De altfel, fostele adversare au fost repartizate, în totalitate, în Seria a V-a, acolo unde se regăsesc echipe din Arad, Bihor, Sălaj, Cluj, Alba şi Maramureş. Aşadar, Hunedoara se va deplasa de patru ori în Gorj (Rovinari, Târgu Jiu, Mătăsari şi Turceni), de alte trei ori în Timiş (Giarmata, Lugoj, Becicherecu Mic), de două ori în Caraş (Caransebeş şi Reşiţa) şi o dată în Sibiu (Avrig). Cea mai lungă deplasare va fi pe terenul nou-promovatei Ştiinţa Turceni. Echipa ce a lăsat acasă la baraj Universitatea Petroşani se află la aproape 200 de kilometri distanţă de municipiul de pe Cerna. La polul opus, cel mai scurt drum va fi cel până la Caransebeş (96 de kilometri).

Cum funcţionează noul sistem

Federalii şi reprezentanţii cluburilor au luat act de cunoştinţă la noul sistem competiţional, cu play-off şi play-out. Astfel, vor promova în Liga a II-a, ediţia 2014-2015, echipele clasate pe primul loc la finele play-off-ului din fiecare serie (în total, 6 echipe). Vor retrograda în Liga a IV-a echipele clasate pe ultimele trei locuri la finele play-out-ului în fiecare serie (locurile 10-12) – adică 18 formaţii şi o echipă de pe locul 9, cel mai slab clasată. Se vor lua în consideraţie, pentru alcătuirea clasamentului echipelor de pe locul 9, jocurile disputate în play-out, în ordine: numărul mai mare de puncte, numărul mai mare de victorii, golaverajul mai bun, numărul mai mare de goluri marcate, numărul mai mare de goluri marcate în deplasare. Dacă, după aplicarea acestor criterii, egalitatea se va menţine, criteriile de mai sus vor fi aplicate, în aceeaşi ordine, cu privire la toate jocurile disputate de echipele de pe locul 9 în Fazele I şi a II-a. Ca o noutate, vor promova din Liga a IV-a în Liga a III-a 14 echipe, câştigătoare ale turneelor de baraj de promovare, la care vor participa câte trei (!) echipe.

Programul complet al echipei, precum şi reacţiile oficialilor după aflarea adversarilor, în ediţia de mâine a ziarului nostru.

Cu cine s-ar putea lupta Hunedoara pentru promovare

Nuova Mama Mia Becicherecu Mic

După un sezon „de penitenţă” în Liga a IV-a, de unde a promovat la pas, gruparea din micuţa localitate de lângă Timişoara se va număra, cel mai probabil, printre principalele contracandidate ale Hunedoarei la promovare. Bănăţenii, extrem de activi în această vară, sunt pregătiţi de Sorin Bălu şi au un lot echilibrat, bazat, în principal, pe bănăţeni. Sunt o mai veche cunoştinţă a hunedorenilor, pe care i-au mai întâlnit în repetate rânduri tot la acest nivel.

FC  Caransebeş

Deşi au fost eliminaţi, marţi, de către Aurul Brad, din turul III al Cupei României, gugulanii şi-au exprimat în repetate rânduri intenţia de a lupta pentru promovarea în Liga secundă. Drept dovadă, în această vară l-au adus ca şi antrenor pe Alin Artimon, iar lotul a suferit o schimbare radicală. Printre jucătorii veniţi se numără şi câţiva fotbalişti care au trecut şi pe la Hunedoara, ca Artean (hunedorean), Albert, Şandru sau Steop. Gugulanii au terminat pe 11 anul trecut, în Seria a IV-a. FC Hunedoara şi FC Caransebeş se vor întâlni, într-un meci amical, chiar mâine, de la ora 18.00, pe „Michael Klein”.

Millenium Giarmata

 

La Giarmata se discută numai şi numai despre promovare în acest sezon. Atât de mult încât timişenii au şi trimis la Federaţie o adresă prin care înştiinţau forul din capitală că ar fi dispuşi să evolueze în Liga secundă, dacă seria vestică ar rămâne descoperită. Echipa este pregătită de Călin Cojocaru, care se bazează pe un lot omogen, ce a suferit puţine modificări faţă de sezonul trecut, când gruparea termina pe trei în Seria a IV-a. De altfel, cel mai răsunător transfer reuşit în această vară este cel al lui Leonard Naidin, ultima dată la CS Mioveni! Sezonul trecut, „milenarii” au venit pe locul trei în Seria a IV-a, la patru puncte de ocupanta locului doi, Jiul Rovinari.