glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Fără nod de autostradă la Sântuhalm. Deocamdată

Problema legăturii autostrăzii cu municipiul Hunedoara a fost lămurită (sau nu), ieri, de ministrul Transporturilor, Dan Şova. Prezent în teritoriu, oficialul nu a promis că se va face o astfel de lucrare, dar nici nu a infirmat categoric. O altă problemă, mai mult de ordin financiar, reprezintă și intrarea/ieșirea pe autostradă de la Şoimuș

Proiectul a fost realizat în anii 2007-2008. Nu a fost proiectat așa. Sunt două ieșiri, una la 10 kilometri de Deva şi alta la 21 de Hunedoara. S-au făcut foarte multe cereri de la autoritățile locale pentru al treilea nod. Problema este că, fiind făcut proiectul și aprobat de Comisia Europeană, nu ai cum să intervii în acest proiect. Singurul nod care este pe Lugoj – Deva este la Şoimuș și acela va rămâne cel puțin până la finalizarea proiectului. După, pe acest nod de ieșire, trebuie făcut un drum de 6 kilometri sau un pod și refăcut un drum județean de 14 kilometri la nivel de patru benzi”, a declarat Dan Şova.

Ministrul a precizat că lucrarea este prevăzută în bugetul de investiții al Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi pentru anii viitori dar că, în niciun caz, realizarea investiției nu poate începe înainte de finalizarea lotului 4 de autostradă Lugoj-Deva. Termenul de finalizare al acestuia este luna noiembrie 2015. Investiția se ridică la cinci milioane de euro și, după părerea lui Şova, poate fi realizată în doi ani.

În acte păşune, în realitate cimitir

Dan Şova a mai precizat că există unele probleme și în realizarea lotului de autostradă Lugoj-Deva. Practic, în comuna Brănișca, un teren evidențiat în documentele de expropriere ca fiind pășune s-a constatat de fapt că este un cimitir ilegal.

Noi am sesizat Parchetul. De asemenea, lucrăm la o hotărâre de Guvern pentru abaterea traseului autostrăzii”, a mai precizat ministrul Transporturilor.