glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Extinderea și modernizarea UPU Deva, aprobată de consilierii județeni

Consiliul Județean Hunedoara a aprobat, ieri, indicatorii tehnico-economici și documentația necesară pentru proiectul de modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Deva. Potrivit proiectului, de la data începerii lucrărilor, acestea trebuie finalizate în termen de șase luni.

Lucrările  propuse pentru modernizare includ pe lângă restructurarea spațiilor existente la etajul întâi al pavilionului central și extinderea clădirii cu un corp nou cu regim de înălțime „parter-etaj 1”, comunicarea făcându-se prin intermediul unui corp de legătură cu funcțiune de coridor. Extinderea propusă va avea: spațiu triaj-informații, toalete, spațiu decontaminant, spațiu decontaminare, sală de așteptare pacienți, spațiu de resuscitare, scară acces etajul întâi, tratamente urgențe imediate și spațiu de lucru, spațiu tratamente chirurgicale, spațiu gipsare, coridor, depozite și două lifturi. Valoarea investiției va fi de 6.836.050 lei, inclusiv TVA. Proiectul urmează să fie depus la ADR Vest, în vederea obținerii finanțării. „Problema numărul 1 la UPU e să accesăm fonduri europene și să dezvoltăm o unitate de primiri urgențe modernă, la standarde europene. Acestea sunt planurile și acesta este și motivul pentru care vrem să obținem prioritatea la ceea ce înseamnă sistemul de selecție, pentru că nu suntem singurii care vrem să accesăm fonduri europene, atât pentru UPU Deva, cât și pentru Casa de Cultură din Orăștie, dar și pentru Muzeul Civilizație Dacice din Orăștie”, a spus președintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora.

 

 

One Comment

  1. Rugam Consiliul Judetean Hunedoara PSD sa nu mai amane de la an la an asfaltarea drumului judetean din Parang , drumul judetean Valea de Pesti , …. valea jiului a votat tot timpul cu PSD de 28 ani , ……