glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Exerciţiu la OMV PETROM – Depozitul Rezervă Deva

„În ziua de 24.10, ora 11:00, s-a anunţat producerea unui incendiu la o parcelă din apropierea Depozitului Rezervă Deva în urma arderii vegetaţiei uscate. Incendiul a fost observat de către paznicul depozitului, care anunţă prin telefon Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Iancu de Hunedoara” al judeţului Hunedoara prin numărul unic al apelului de urgenţă 112, cât şi dispeceratul SC OMV PETROM SA. La locul incendiului s-a deplasat SPSU de la OMV PETROM, unde au constatat că din cauza nesupravegherii arderii şi intensificării vântului, incendiul s-a propagat în interiorul depozitului, respectiv la rezervorul  de motorină R4”.

Sub acest scenariu s-a desfăşurat un exerciţiu de testare a Planului de urgenţă externă de către Inspectoratul de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Eficientizarea intervenţiilor la accidente majore

Potrivit organizatorilor, printre obiectivele exerciţiului se numără verificarea timpilor operativi de intervenţie a forţelor proprii şi a celor externe, verificarea asigurării primei intervenţii de către SPSU al SC OMV PETROM SA, cunoaşterea şi aplicarea procedurilor de intervenţie, verificarea modului de funcţionare a instalaţiilor de stingere dar şi antrenarea întregului personal în executarea atribuţiilor ce  îi revin pe timpul intervenţiei.

Acest exerciţiu a avut ca scop eficientizarea activităţilor desfăşurate şi a procedurilor utilizate de factorii de decizie, instituţiile şi serviciile publice abilitate pentru asigurarea unui management unitar în cazul producerii unui  accident major la un obiectiv SEVESO”, a declarat şeful ISU Hunedoara, Viorel Demean.