glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Excursionist acasă, în mini-vacanţa de Paşte

Weekendul prelungit care tocmai începe poate cuprinde, pe lângă masa în familie, de Paşte, şi întâlniri cu prietenii, şi o mică excursie aproape de casă. Majoritatea obiectivelor funcţionează în această perioadă, însă după un program modificat.

Cine are musafiri din alte părţi ale ţării şi vrea să-i ducă în vizită la Castelul Corvinilor ar fi bine să ştie că obiectivul este închis pe tot parcursul zilei de duminică, iar luni, 9 aprilie, este deschis doar de la ora 12.00 la 19.00, ultima intrare putând fi făcută la 18.15. Grădina Zoologică din Hunedoara va fi deschisă duminică, în prima zi de Paşte, dar va fi închisă luni (de obicei, lunea, aici au loc operaţiuni de curăţenie şi întreţinere).

Cine îşi doreşte să ardă calorii la bazinul de înot din Hunedoara o va putea face ori până sâmbătă seara inclusiv, ori de marţi încolo. Duminică şi luni, bazinul este închis. În cele două zile amintite este însă deschis Aqualand-ul din Deva: duminică, de la 12.00 la 22.00 şi luni de la 10.00 la 22.00. Sâmbătă, la Aqualand, programul de funcţionare este până la ora 18.00.

În Cetate şi în parc, după program normal

Tot la program redus funcţionează şi Telecabina de pe Dealul Cetăţii: vineri şi sâmbătă, de la 08.00 la 16.00, iar luni de la 10.00 la 20.00. În prima zi de Paşte Telecabina nu va funcţiona deloc. Abia de marţi îşi va relua programul obişnuit, de la 08.00 la 20.00. Cetatea Devei va putea fi însă vizitată, după cum spun reprezentanţii Primăriei Deva, după programul obişnuit, indiferent de cel al telecabinei, accesul putându-se face şi pe la Poarta I.

Singura destinaţie de excursie aproape de casă care funcţionează după programul obişnuit este Parcul Dendrologic Simeria. „Tocmai lucrăm la îndreptarea aleilor, pentru că primăvara asta nu ne-a prea lăsat să intervenim aşa cum am fi dorit noi. Parcul este deschis în fiecare zi, după programul normal, însă dacă e vreo perioadă cu intensificări de vânt nu putem lăsa vizitatorii să intre, pentru că nu vrem să riscăm să cadă vreun arbore şi să avem vreun eveniment nefericit”, spune Daniel Pitar, managerul parcului.

Mocăniţa, din nou solicitată

„Trenul mic” dintre Brad şi Crişcior funcţionează încă de pe 31 martie, fiind solicitat mai ales de micii excursionişti, aflaţi în vacanţa de primăvară. Astăzi, sâmbătă, duminică şi luni, mocăniţa pleacă de la la ora 13.00 şi de la ora 15.00 de la Atelierele Centrale Crişcior şi de la 14.00, respectiv 16.00, de lângă Gara CFR din Brad. Garnitura este compusă dintr-un vagon-bar şi un vagon obişnuit, însă personalul care deserveşte “trenul mic” spune că numărul vagoanelor poate fi suplimentat, în cazul în care cererea va fi una mai mare. Preţul unei călătorii dus-întors este de 10 lei pentru copii, respective 20 de lei pentru adulţi.

Vezi și

Close