glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Excluşii din PSD rămân la Consiliul Judeţean (deocamdată)

Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, spune că nu le-a cerut şi nici nu s-a gândit să le ceară demisia celor doi membri PSD care ocupă posturi de conducere în institu- ţia administrativă, dar care au fost protagoniştii scandalului de vineri seara: Radu Barb şi Cristian Gros.

„Nu, nu, nu. Nu s-a pus problema ca domnul Gros (până nu demult purtător de cuvânt al CJ – n.red.) să-şi dea demisia şi nici eu nu i-am cerut-o. Dar o să vedem ce se întâmplă. Radu Barb, din postura de director al ADEH, nu are nimic cu PSD-ul. El rămâne director la ADEH, sunt lucruri total diferite”, ne-a declarat ieri preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora. Acesta a negat, de asemenea, şi zvonurile referitoare la o demisie care ar fi fost depusă de vicepreşedintele Sorin Adrian Vasilescu (lucru infirmat de Vasilescu, pentru „Glasul Hunedoarei” încă de duminică).

Purtător de cuvânt schimbat pe neanunţate

Contactat ieri de „Glasul Hunedoarei”, Cristian Gros (exclus vineri din PSD) ne-a anunţat că el nu mai este purtător de cuvânt al Consiliului Judeţean, decizie luată cu câteva săptămâni în urmă (înainte de scandalul de vineri seara), dar neanunţată oficial de conducerea institu- ţiei administrative. „Nu mai sunt purtător de cuvânt. Sunt doar consilier în Cabinetul preşedintelui şi mă ocup în continuare de relaţia cu primăriile şi consiliile locale. Dacă voi continua sau nu aici, vom vedea ce se întâmplă. Eu unul consider că funcţia pe care o ocup nu este una politică şi că am venit aici cu o treabă de făcut, în domeniul administrativ”.

Barb: „Nu am cerut demisia domnului Bobora”

La rândul său, Radu Barb a avut ieri de făcut o precizare destul de importantă, referitoare la „filmul” de vineri seara, când s-a decis suspendarea lui din PSD pentru o perioadă de şase luni: „Întâi de toate trebuie să precizez că eu nu am cerut niciodată demisia domnului preşedinte Mircea Bobora. Şi pot dovedi asta oricând. În ce priveşte activitatea mea profesională, nu am amestecat niciodată PSD-ul cu ADEH-ul şi nici nu o s-o fac vreodată. Atât cât este nevoie de mine în Consiliul Judeţean şi în ADEH rămân. Ne pregătim de târgul de turism şi de vizita reprezentanţilor Ministerului Fondurilor Europene la Parcul de Afaceri Simeria. ADEH e cu motoarele turate. Eu doresc să rămân să-mi fac datoria până la capăt. Cu domnul preşedinte Bobora am o relaţie normală, bazată pe respect reciproc, profesionalism şi bun-simţ”.