NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Evenimente de marcă la Cafeneaua „Jos pălăria”
15977084_1385802258107921_6347944588583620640_n

Evenimente de marcă la Cafeneaua „Jos pălăria”

Pe parcursul acestei luni, Cafeneaua dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva va găzdui două evenimente inedite. Este vorba despre un vernisaj de grafică Aurel Nedel și lansarea de carte ZUZU.

Pasionații de artă, dar și cei care l-au îndrăgit pe marele maestru Aurel Nedel sunt invitați astăzi la un vernisaj de grafică, in memoriam maestrului. Evenimentul are loc de la ora 17:30, va fi prezentat de prof. dr. Traian Mârza, iar invitatul special va fi Nina Nedel. Aurel Nedel s-a născut în 19 ianuarie 1930 într-o familie de țărani din Vaidei (jud. Hunedoara). În perioada 1946-1950 urmează Liceul „Decebal” din Deva şi absolvă în anul 1956 Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu” din Bucureşti. Devine membru al Uniunii Artiştilor Plastici, în 1958. Pe parcursul prodigioasei sale cariere, artistul a participat la numeroase şi diverse expoziții de grup, organizate în țară sau pe diferite meridiane ale globului: Berlin, Praga, Bratislava, Minsk, Moscova, Paris, Tel Aviv, Helsinki, Varşovia etc. Despre creația artistică a maestrului Aurel Nedel s-a scris – de-a lungul timpului – mult, s-a scris bine şi de bine. Pe drept cuvânt acesta este considerat „un pictor clasic-modern sau modern-clasic”. Rădăcinile sale artistice trebuiesc căutate în filonul liric al artei româneşti moderne şi contemporane: Nicolae Grigorescu, Ştefan Luchian, Alexandru Ciucurencu […]. La Vaidei, chiar când a împlinit 84 de ani, înconjurat de oameni dragi, a plecat în lumea drepților. Președinte de Onoare și membru fondator al Uniunii Artiștilor Plastici, maestrul Aurel Nedel va rămâne în inimile oamenilor pentru totdeauna.

15965343_1236218623098952_3994683004345229381_nZUZU ajunge și la Deva

Prietenii literaturii sunt invitați săptămâna viitoare la un eveniment în care se va vorbi despre limita dintre dragoste și prietenie. Totul în cadrul lansării de carte ZUZU, eveniment care va avea loc în data de 21 ianuarie, între orele 18:00-20:00, în ambianța perfectă a Cafenelei „Jos pălăria” din Deva. „După lansarea inedită din Timișoara, ZUZU ajunge și în Deva! Te aștept să vorbim despre iubire, așteptări și neîmpliniri, într-un cadru potrivit pentru sufletul tău tânăr! Așadar, prieteni ai literaturii, vă aștept cu drag să vorbim despre limita dintre dragoste și prietenie. Ca schema să fie completă, voi avea alături oameni faini și isteți, glumeți și răzleți. Vom aștepta întrebări și din partea voastră.

Calendarul să vă fie setat pentru data de 21 ianuarie, cafeneaua <Jos Pălăria>, de pe      B-dul. Decebal, parterul blocului-M. Vă asigurăm că evenimentul deține toate ingredientele de care are nevoie o seară petrecută în compania oamenilor faini. Nu uitați să vă luați cu voi buna dispoziție și prietenii. Invitați acțiunii vor fi: scriitorul – Daniel Dăian, specialist în Comunicare și Relații Publice – Alina Marghescu, Delia M. Trifan, iar moderatorul va fi brădeanul Roba Cătălin”, susțin organizatorii.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *