glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Evaziune fiscală de peste patru milioane de lei. Patronul unei firme din Deva, cercetat pentru achiziţii fictive de cereale de la firme fantomă

Administratorul unei societăţi comerciale din Deva este cercetat de poliţiştii de la investigarea fraudelor pentru comiterea infracţiunii de evaziune fiscală cu produse cerealiere. Acesta ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia de produse cerealiere, cauzând un prejudiciu bugetului de stat de aproximativ 4.300.000 de lei.

Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul IPJ Hunedoara efectuează cercetări, în fază de urmărire penală, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, faţă de administratorul unei societăţi comerciale din Deva, A.M., sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală. „În fapt, bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, este suspectat că ar fi înregistrat în evidenţele contabile cheltuieli fictive privind achiziţia de produse cerealiere de la patru societăţi fantomă. Astfel, patronul devean s-a sustras de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului statului în valoare de 4.259.182 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu. Poliţiştii continuă cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale a bărbatului.

Produse de panificaţie vândute „la negru”

Pe mâna oamenilor legii a ajuns şi administratorul unei firme de panificaţie din Deva. Acesta s-a sustras, în cursul acestei luni, de la plata impozitelor datorate bugetului de stat prin neevidenţierea în rapoartele de producţie şi neînregistrarea în evidenţa contabilă a societăţii a întregii cantităţi de produse de panificaţie valorificate. Şi în acest caz, oamenii legii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Peste 120 de controale în cinci zile

În judeţul Hunedoara, peste 110 poliţişti ai structurilor de investigare a fraudelor, ordine publică, poliţie rutieră şi transporturi, sub coordonarea I.G.P.R., au acţionat pentru prevenirea şi combaterea ilegalităţilor în domeniul producerii, prelucrării, achiziţionării şi comercializării produselor cerealiere şi de panificaţie. În  urma verificărilor şi controalelor efectuate la societăţi comerciale, persoane fizice şi în trafic, în perioada 16 – 20 septembrie, au fost constatate la nivelul judeţului Hunedoara trei infracţiuni la Legea 241/2005 (pentru prevenirea şi combaterea evaziunii fiscale), cu un prejudiciu estimat la 42.864 de lei. Pe parcursul celor cinci zile, oamenii legii au efectuat peste 120 de controale, fiind vizate atât societăţi comerciale, cât şi persoane fizice şi mijloace de transport, iar în urma abaterilor constatate, au fost aplicate 22 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 12.500 de lei.