glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Etapă extrem de interesantă în liga a patra

Microbiştii pasionaţi de întrecerea din campionatul judeţean au parte de un sfârşit de săptămână care le poate stimula la maxim gustul pentru suspans şi posibile surprize. Aceasta deoarece toate cele patru echipe fruntaşe din liga a patra susţin partidele etapei a 11-a în deplasare, iar în eşaloanele inferioare este un lucru îndeobşte cunoscut că pe teren propriu te ajută mai mult decât „râul şi ramul”, aşadar diferenţa valorică teoretic presupusă înainte de meci se poate să nu se regăsească la final reflectată şi pe tabela de scor.

Poate că nu e acesta şi cazul întâlnirii pe care liderul Şoimul Băiţa (26 de puncte) o va susţine la Petroşani cu Jiul (penultimul loc, cu doar 4 puncte). Aici e greu de crezut că oaspeţii – fără înfrâgere în acest sezon, cu numai două remize lăsate adversarilor – se vor împiedica de o formaţie apăsată de lipsa rezulatelor şi a punctelor în clasament.
În plasa liderului doreşte să se menţină Hercules Lupeni (locul 2, 21 de puncte), care merge la Uricani pentru partida cu Minerul, şi ea formaţie din subsolul clasamentului (locul 12, 8 puncte).
În ceea ce poate fi considerat derbyul etapei, prin prisma locurilor ocupate în prezent, se întâlnesc Metalul Crişcior şi Inter Petrila. Gazdele sunt pe locul 5, cu 17 puncte, oaspeţii pe poziţia a treia, cu 20 de puncte, aşadar aici avem toate premisele unui joc echilibrat.
Cea de-a patra clasată, Aurul Brad (19 puncte) are drept adversar pe CS Vulcan (locul 10, cu 10 puncte), aşadar nici pe departe o deplasare facilă.
Într-un meci ceva mai „liniştit” se întâlnesc Gloria Geoagiu (locul 6, 17 puncte) şi Victoria Călan (locul 9, 13 puncte). În aceeaşi categorie poate fi plasată şi întâlnirea dintre echipele care ocupă exact mijlocul clasamentului, Aurul Certej (locul 7, 16 puncte) şi Retezatul Haţeg (locul 8, 14 puncte).
În fine, într-un joc al suferinţei din subsol, duminică la Deva dau piept Cetate II (ultimul loc, 3 puncte) şi Universitatea Petroşani (locul 11, 8 puncte), într-o încercare de a mai adăuga ceva la zestrea „subţire” de puncte adunate în campionat.

Liga IV, Etapa 11
7 noiembrie:
AS Gloria Geoagiu – ACS Victoria Călan
CS Vulcan – CSA Aurul Brad
ACS Minerul Uricani – AS Hercules Lupeni
AS Metalul Crişcior Brad – CS Inter Petrila
AS Aurul Certej – CSO Retezatul Haţeg
CSM Jiul Petroşani – ACS Şoimul Băiţa
8 noiembrie:
CNS Cetate II Deva – „U” Petroşani