glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Etapa a doua din “Trofeul Clubului de Şah Deva” a adus surprize

Openul de şah rapid (15 minute partida + 3 secunde mutarea) organizat de Clubul de Şah Deva sub titulatura “Seniori versus Juniori” a adunat la start 32 de participanţi de toate vârstele, practicanţi ai sportului minţii din judeţ. Aceştia s-au întrecut sâmbătă, pe parcursul a şase runde în sistem elveţian, concursul contând ca a doua etapă dintr-o competiţie care are toate şansele să devină tradiţională, Trofeul Clubului de Şah Deva.

Este al doilea turneu consecutiv organizat de Clubul de Şah Deva care se desfăşoară în locaţia asigurată de Hotel Deva, după cel din luna noiembrie, “Cupa de Toamnă” destinat copiilor şi juniorilor. La Trofeul Clubului de Şah Deva au participat un maestru FIDE, Iuliu Hegedus, şi cinci candidaţi de maestru, Vasile Ismănescu, Mihail Călugăr, Ştefan Bucur, Dorin Sonoc şi Cosmin Tătăruş, partidele cu aceştia fiind o adevărată provocare şi un test valoric pentru juniorii înscrişi în concurs.

Cosmin Tătăruş a renunţat la premiul primului loc  

Victoria în turneul open a revenit lui Cosmin Tătăruş, de la Clubul de Şah Deva, cu un punctaj perfect de 6 puncte din 6 posibile. Însă în calitate de organizator acesta a renunţat la premiul în bani, astfel încât acesta a fost acordat lui Alin Gulias, al doilea clasat şi supriza concursului. Gulias, legitimat la CS Vulcan şi şahist fără categorie, a acumulat 5 puncte în şase runde, devansând jucători mult mai bine cotaţi. Alţi doi şahişti deveni, Mihail Călugăr şi Dragoş Creţu, care au acumulat câte 4,5 puncte, au intrat în posesia premiilor în bani acordate locurilor 2, respectiv 3.

În clasamentul întocmit separat pentru copiii sub 16 ani departajarea a trebuit să se facă pe criteriul coeficienţilor, pentru că nu mai puţin de nouă concurenţi au terminat turneul cu câte 3 puncte fiecare. Victoria a revenit lui Denis Furtună, de la CŞ Deva, care i-a devansat pe colegii săi de club Francesca Maniul şi Tudor Stănescu, nimeni alţii decât învingătorii de la Cupa de Toamnă la categoriile sub 16, respectiv sub 8 ani.

La finalul competiţiei toţi copiii participanţi au primit diplome, iar primii trei clasaţi au fost recompensaţi şi cu câte o cupă şi o medalie. “Trofeul Clubului de Şah Deva” a fost fără taxă de înscriere, cu toate acestea organizatorii au acordat şi premii în bani primilor clasaţi la cele două categorii: 300 de lei locul 1, 200 de lei locul 2 şi 150 de lei locul 3 la general, iar la U-16 locul 1 – 100 de lei, locul 2 – 75 de lei şi locul 3 – 50 de lei.

Clasament open general:

 1. Cosmin Tătăruş (CM) 6 puncte
 2. Alin Gulias (FC) 5 p
 3. Mihail Călugăr (CM) 4,5 p
 4. Dragoş Creţu (II) 4,5 p
 5. Iuliu Hegedus (MF) 4 p
 6. Dorin Sonoc (CM) 4 p
 7. Marin Michi (II) 4 p
 8. Petru Popovici (I) 4 p
 9. Ştefan Bucur (CM) 4 p
 10. Vasile Capriş (II) 4 p

Clasament copii sub 16 ani:

 1. Denis Furtună
 2. Francesca Maniul
 3. Tudor Stănescu
 4. Cristian Petruşan
 5. Vlad Răducu
 6. Filip Răcăşan
Loading...
Tags