glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Etapă cu trei derbyuri în Liga a patra

Runda cu numărul 12 din Campionatul Judeţean de fotbal – Liga a 4-a programează în acest sfârşit de săptămână jocuri cât se poate de interesante, cu implicaţii directe în lupta de la vârful clasamentului. Există trei meciuri care îşi dispută titulatura capului de afiş al etapei, între protagonistele lor regăsind – deloc întâmplător – ocupantele podiumului, care au însă oponenţi deloc de neglijat, de unde şi cota de echilibru şi de suspans.

Aurul Brad – CS Hunedoara

Liderul merge la Brad, unde întâlneşte pe Aurul, formaţie clasată doar pe locul 9, care a dovedit însă în repetate rânduri că e redutabilă pe teren propriu. Sigur, datele de la care pleacă partida sunt favorabile oaspeţilor, care au 28 de puncte din nouă victorii şi un singur egal în actualul sezon, în timp ce gazdele au adunat 14 puncte din patru victorii şi tot atâtea înfrângeri plus două egaluri.

Victoria Călan – Inter Petrila

Încă şi mai echilibrată pare această întâlnire de la Călan, unde formaţia din Petrila are nevoie de cele trei puncte pentru a rămâne în plasa Hunedoarei şi poate chiar de a micşora ecartul. Victoria se află pe locul 7, cu 18 puncte din 11 jocuri, şase victorii şi cinci înfrângeri, Interul pe locul 2, cu 25 de puncte din 10 jocuri, opt victorii, un egal şi o înfrângere.

Retezatul Haţeg – Şoimul Băiţa

Există garanţia unui meci de calitate atunci când locul 3 întâlneşte locul 6, sporită de faptul că aceste două echipe au terminat pe podium ediţia trecută de campionat. Retezatul are 22 de puncte, şapte victorii, un egal şi două înfrângeri, Şoimul 18 puncte din cinci victorii, trei egaluri şi tot două înfrângeri. Ambele au mult de câştigat în cazul unei victorii: Retezatul poate profita de un eventual eşec al primelor două clasate, care evoluează în deplasare, în timp ce Şoimul se poate apropia şi mai mult de podium.

Gloria Geoagiu – Cetate Deva II

Cu ochii la meciurile primelor trei clasate stă Gloria Geoagiu, locul 4 cu 21 de puncte, şapte victorii şi trei înfrângeri. Adversara sa de mâine este Cetate Deva II, ocupanta locului 13 cu 6 puncte, o victorie, trei egaluri şi şapte înfrângeri. Sigur, gazdele pleacă având prima şansă, tânăra echipă deveană având pricipalul obiectiv în acest sezon creşterea experienţei jucătorilor.

Minerul Uricani – Dacia Orăştie

Şi nou promovata din Orăştie e favorită în această deplasare din Valea Jiului. Dacia se află pe locul 5, cu 19 puncte din şase victorii, un egal şi trei înfrângeri, în timp ce Minerul ocupă locul 14, penultimul, cu 4 puncte, o victorie, un egal şi opt înfrângeri.

Hercules Lupeni – Jiul Petroşani

Dispută inegală, chiar dacă Jiul vine după un succes de moral în etapa trecută, iar formaţia din Lupeni are un sezon sub aşteptări. Hercules e pe locul 8, cu 17 puncte, cinci victorii, două egaluri şi treu înfrângeri, adversara sa pe 12, cu 7 puncte, două victorii, un egal şi şapte înfrângeri.

Aurul Certej – Mihai Viteazu Vulcan

Cele două echipe vin după rezultate diametral opuse în runda precedentă, gazdele după un eşec neaşteptat, oaspeţii după o victorie surprinzătoare. Certejanii se află pe locul 10 cu 11 puncte, trei victorii, două egaluri şi şase înfrângeri, vulcănenii o poziţie mai jos, pe locul 11, cu 9 puncte, două victorii, trei egaluri şi cinci înfrângeri.

Ultima clasată, Universitatea Petroşani, va sta în această etapă.

Loading...