glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Este oficial! Spitalul Municipal Brad a fost acreditat

Spitalul Municipal Brad a fost acreditat de Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS). Unitatea spitalicească îndeplinește peste 90 la sută dintre indicatorii necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor.

În luna martie, o echipă de evaluatori certificați din cadrul ANMCS a efectuat o amplă verificare la Spitalul Municipal Brad în vederea acordării acreditării. Evaluatorii au verificat fiecare secţie, procedură medicală, aparatura şi personalul, dar și felul în care sunt trataţi pacienţii, nelăsând să le scape nimic din ceea ce ar putea afecta calitatea actului medical. În urma evaluării stricte, unitatea medicală a fost încadrată într-un nivel de acreditare, în funcţie de calitatea serviciilor oferite pacientului. Cel mai ridicat nivel este „acreditat”, nivelul mediu este „acreditat cu încredere ridicată”, iar cel mai mic, „cu încredere medie”. Deoarece spitalul din Brad a îndeplinit peste 90 la sută dintre indicatorii impuşi de ANMCS, instituţia a primit cel mai ridicat nivel de acreditare, adică „acreditat”. „La mijlocul lunii martie, spitalul brădean a fost evaluat de o comisie de evaluatori certificaţi. Aceştia au verificat secţiile spitalului, sistemul de management al calităţii, condiţiile în care sunt trataţi pacienţii, practicile medicale, curățenia din spital etc. De asemenea, evaluatorii au vorbit cu pacienții, cadrele medicale şi cu majoritatea membrilor unităţii spitaliceşti. După această perioadă de verificare ‹la sânge› am fost informaţi că am îndeplinit peste 1.300 din 1.500 de indicatori necesari privind calitatea serviciilor oferite şi siguranţa pacienţilor, aproximativ 200 de indicatori fiind neconformi. Majoritatea indicatorilor pe care nu i-am îndeplinit au fost legați de protocoale și procedură, dar nimic grav. Săptămâna trecută, am primit din partea ANMCS și certificatul de acreditare. Practic, am primit cel mai înalt nivel de acreditare, și anume <acreditat>. Suntem bucuroși că am primit acest certificat, care atestă că actul medical este de calitate”, a precizat directorul medical al Spitalului Municipal Brad, Lucian Miron.

Zece spitale, din județ acreditate

Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a reluat procesul de evaluare şi acreditare a unităţilor sanitare din România, încă din luna octombrie a anului 2014. Acreditarea constă în verificarea anuală a spitalelor, verificarea calităţii managementului şi protejarea drepturilor pacienţilor şi este obligatorie. În urma evaluării stricte, unitatea medicală va fi încadrată într-un nivel de acreditare, în funcţie de calitatea serviciilor oferite pacientului. Până în luna iulie 2016, în judeţul Hunedoara, zece spitale au primit acreditarea din partea ANMCS. Acestea sunt: Spitalul Municipal „Dr. Alexandru Simionescu” din Hunedoara (nivel de acreditare – acreditat), Spitalul Municipal Vulcan (nivel de încredere ridicat), Spitalul Județean de Urgență Deva (acreditat), Spitalul Municipal Orăștie (acreditat), Spitalul Orășenesc Hațeg (acreditat), Sanatoriul de Pneumoftiziologie Geoagiu (acreditat), Sanatoriul de Pneumoftiziologie Brad (acreditat), Spitalul Municipal Brad (acreditat), Spitalul Municipal Lupeni (acreditat) și Spitalul de Urgență Petroșani (acreditat). De asemenea, potrivit reprezentanților ANMCS, două spitale hunedorene au fost evaluate, dar încă nu s-au finalizat rapoartele de acreditare. Pe această listă se regăsește Spitalul General C.F. Simeria și Spitalul de Psihiatrie Zam.

Loading...
Tags