NEWS ALERT:
Home / Comunitate / „Eminesciana”, la a VIII-a ediţie, la Deva
afis-eminesciana-2017

„Eminesciana”, la a VIII-a ediţie, la Deva

Hunedorenii au ocazia să ia parte pe parcursul acestei săptămâni la o serie de activități culturale dedicate zilei de naștere a poetului național Mihai Eminescu. Manifestările ajung anul acesta la cea de-a VIII-a ediţie şi se vor desfăşura sub semnul versului „Când însuși glasul gândurilor tace”.

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează și în acest an, cu prilejul Zilei Culturii Naționale, ziua de naștere a marelui nostru poet Mihai Eminescu, o manifestare culturală specială desfășurată sub semnul prețuirii creației sale. „Am adresat prietenilor noștri, tuturor iubitorilor creației eminesciene, invitația de a fi împreună cu noi în ziua de 12 ianuarie 2017, la locul tradițional de omagiere a marelui poet, la statuia acestuia din Parcul Cetății. Este cea de-a VIII-a ediție a manifestărilor culturale pe care le dedicăm an de an lui Mihai Eminescu, ediție pe care în acest an am așezat-o sub semnul versului ‹Când însuși glasul gândurilor tace›”, a precizat managerul Bibliotecii Judeţene, Sebastian Bara. Manifestările vor debuta de la ora 10:00, în Parcul Municipal „Cetate” Deva unde va avea loc o evocare a Poetului Național, urmată de un moment artistic susţinut de membrii formației Rock Filarmonica din Oradea: Florian Chelu, Alexandrina Chelu și Iuliana Chelu. Isabela Haşa şi Cristina Lazăr vor recita versuri din creaţia lui Mihai Eminescu după care va avea loc o depunere de coroane la statuia poetului. De la ora 12:00, în incinta Salle d’Or din cadrul Deva Mall, organizatorii au pregătit un concurs între colegiile și liceele din Deva pe tema vieții și operei poetului, intitulat „Eminescu în eternitate”. Manifestările dedicate poetului naţional se vor încheia în Sala de Lectură a Bibliotecii Judeţene cu o expoziţie de carte din opera lui Eminescu, cărțile prezentate făcând parte din patrimoniul Bibliotecii Județene. „Versul eminescian va răsuna și în acest an pentru toți cei care vor veni la această întâlnire de suflet și de simțire artistică pusă sub semnul Luceafărului. Vor fi împreună cu noi toți cei care poartă în inimi dragostea pentru nemuritoarele versuri ale marelui nostru Poet Național”, a adăugat managerul Bibliotecii.

Despre Raluca STROIA

Citește și

mat 3

Teodora Larisa Petruț prezintă devenilor „Explozia sufletului”

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva organizează un nou eveniment cultural. De această dată este vorba …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *