glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateÎnvățământ

Elevii hunedoreni susțin simulările la „capacitate” și Bacalaureat, luna aceasta

Elevii din anul terminal de gimnaziu şi liceu vor susţine simulările pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat înainte de vacanța de iarnă. Testele „de probă” vor fi organizate la nivelul judeţului Hunedoara, iar notele nu vor fi trecute în catalog.  

Primele emoții pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a încep peste două săptămâni. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Hunedoara au stabilit perioada în care elevii vor susţine primele simulări, și anume în intervalul 18-21 decembrie. Scopul testărilor constă în: familiarizarea elevilor cu intrarea la timp în centrele de examen, conform programului stabilit, și prezentarea documentului de identitate, atmosfera și condițiile de desfășurare a examenelor naționale, cu gestionarea optimă a timpului de lucru în rezolvarea itemilor, structura variantelor de subiecte construite pe modelele publicate de minister, monitorizarea audio-video și cunoașterea elementelor ce asigură desfășurarea corectă a examenelor naționale, pentru eliminarea neregulilor, fraudelor sau tentativelor de fraudă. „Prima simulare va avea loc luni, în data de 18 decembrie, la limba şi literatura română (clasa a VIII-a şi a XII-a). Marți, 19 decembrie, elevii de clasa a VIII-a și a XII-a vor susține testarea la limba şi literatura maternă, iar miercuri la matematică și istorie. În data de 21 decembrie, elevii din anul terminal de liceu vor susține simularea la proba la alegere din cadrul examenului maturității. Până în 17 ianuarie 2018, vor fi evaluate lucrările la nivelul fiecărei unități de învățământ și vor fi afișate rezultatele elevilor. La nivelul inspectoratului, simulările județene sunt organizate de comisiile județene de organizare și desfășurare a Evaluării Naționale și examenului de Bacalaureat 2018”, au precizat reprezentanții IȘJ Hunedoara.

One Comment

  1. In timp ce organizatorii (cei din inspectorat) isi vor petrece sarbatorile in liniste implicarea lor reducandu-se la a cere situatii care nu folosesc nimanui, cei cu adevart implicati in acest demers – cadrele didactice, isi vor petrece parte din vacanta de iarna corectand lucrari si completand tabele kilometrice. Organizare romaneasca de cel mai inalt nivel.