glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Elevi hunedoreni, premiați la concursul „Tinere condeie” 2017

Patru elevi din județul Hunedoara au reușit să obțină titlul de Laureat la tabăra naţională de creație literară „Tinere Condeie” 2017.  Concursul s-a desfășurat în perioada 28 august – 3 septembrie 2017, în Muncel, judeţul Iași, și a reunit 36 de elevi din 14 județe din țară, printre care și Hunedoara.

Concursul „Tinere Condeie” a fost înființat în anul 1967, la inițiativa Ministerului Învățământului, ca o formă de evaluare și valorificare a talentului și a capacităților creatoare ale elevilor în domeniul literar și se adresează elevilor din clasele VII-VIII şi IX-XII. Obiectivele concursului sunt descoperirea și cultivarea talentului literar în rândul elevilor, valorificarea activității din cenaclurile și cercurile cu profil literar în care activează elevi, cunoașterea și promovarea la nivel național a potențialului de creativitate și valoare a tinerilor. La ediţia din acest an a concursului, au primit titlul de Laureat patru elevi din judeţul Hunedoara: Fülöp Krisztina și Scornea Roxana de la Colegiul Tehnic Energetic „Dragomir Hurmuzescu” Deva, Cristescu Rami Mihai de la Colegiul Economic „Emanoil Gojdu” Hunedoara și Lazăr Mihai Andrei de la Colegiul Național „Iancu de Hunedoara”. În tabăra de creație au participat elevele Fülöp Krisztina și Scornea Roxana, fiind însoţite de profesor dr. Felicia Tripa.

Activități diversificate

Activităţile desfăşurate în cadrul taberei au fost complexe şi diversificate. Programul a cuprins ateliere de scriere creativă (diferenţiate pe nivele gimnaziu şi liceu); transmisiune în direct la Radio România Actualități; atelier de dezvoltare a spiritului analitic „Scriitorul şi criticul”; excursie literară organizată la Iași și Mircești; atelier de dezvoltare a spiritul creativ în domeniul proiectelor literare, editoriale, culturale, în general. La finalul activităţilor, s-a organizat festivitatea de premiere. Elevii participanţi au primit Diploma de Laureat şi antologia „Tinere Condeie 2016”. Diplomele au fost înmânate de către preşedintele juriului naţional, scriitorul Petre Crăciun, directorul portalului Literatură Copii, delegatul oficial al MEN. Cele mai bune creaţii literare ale Concursului național „Tinere condeie”, ediția 2017, vor fi selecționate de către juriul național şi incluse în antologia „Tinere Condeie” 2018. „Consider că participarea la Tabăra naţională a reprezentat pentru elevi o oportunitate pentru valorificarea talentului literar şi pentru dezvoltarea spiritului critic, şi, nu în ultimul rând, a facilitat schimbul de experiență între viitorii tineri scriitori. Elevii laureați au avut ocazia să întâlnească la Iași trei personalități literare contemporane, Lucian Dan Teodorovici, scriitor, regizor și scenarist, director al Muzeului Național al Literaturii Române, Florin Lăzărescu, prozator, scenarist și publicist român și traducătorul Jan Cornelius”, a precizat prof. dr. Felicia Tripa.