glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Elevi din Șoimuș, Romos și Pui, premiați de Ministerul Educației

Județul Hunedoara se mândrește cu elevii din mediul rural. Dacă până acum elevii de la școlile și liceele din orașele județului au demonstrat că pot face performanță la etapele naționale și internaționale ale olimpiadelor școlare, de această dată a venit și rândul copiilor din mediul rural. Patru elevi de la școlile gimnaziale din Șoimuș, Romos și Pui au obținut mențiunea I la olimpiada națională „Universul cunoașterii prin lectură”.

În perioada 26-28 mai, la Galați, a avut loc etapa națională a olimpiadei „Universul cunoașterii prin lectură”, de unde lotul județului Hunedoara, format din patru elevi, s-a întors acasă cu o recunoaștere din partea Ministerului Educației. Concret, elevii de la Școlile Gimnaziale din Șoimuș, Romos și Pui au obținut locul IV pe țară, primind din partea ministerului de resort mențiunea I. „La olimpiada <Universul cunoașterii prin lectură>, lotul județului a reușit să facă performanță și să aducă cinste școlilor din mediul rural. Lotul a fost format din patru elevi: Paul Todoran – clasa a V-a și Daniela Jula – clasa a VII-a (Şcoala Gimnazială Şoimuş, prof. Elena Negrean), Florin Rafiliu – clasa a VI-a (Școala Gimnazială Romos, prof. Arion-Purcariu Mariana) și Adrian Băluşă – clasa a VIII-a (Școala Gimnazială Pui, prof. Anca Bârca). Acești copii minunați au reușit să obțină 95 dintr-un total de 100 de puncte și s-au situat pe locul IV pe țară, obținând mențiunea I. Pentru reușita lor, copiii hunedoreni au primit, din partea ministerului de resort, diplome și premii. Ba mai mult, inspectorul şcolar general de limba şi literatura română în Ministerul Educaţiei, Mina Rusu, a fost cea care a premiat elevii la Galați”, a precizat profesorul coordonator al lotului județului Hunedoara, Elena Negrean.

Mircea Sântimbreanu – subiectul elevilor hunedoreni la olimpiadă

Olimpiada „Universul Cunoaşterii prin Lectură” este o competiție şcolară destinată elevilor din mediul rural din şcolile gimnaziale. La etapa națională de anul acesta au participat 173 de copii, din 41 de județe. Concursul a constat într-o probă scrisă și prezentarea unui portofoliu. „La proba scrisă elevii au avut subiecte pe texte literare, non literare, de realizat compuneri. La cea de-a doua probă, copiii au avut de făcut un portofoliu despre o personalitate marcantă a județului, la alegere, care a contribuit la dezvoltarea cunoașterii – obligatoriu din mediul rural. Copiii l-au ales pe Mircea Sântimbreanu, acesta fiind născut în localitatea Băița, iar titlul lucrării a fost: <Mircea Sântimbreanu, un Guliver în țara copiilor>. Credem cu tărie că rezultatele obținute de elevii noștri au adus cinste școlilor, comunelor și județului Hunedoara. Doresc să îi felicit încă o dată, atât pe elevii de la Șoimuș, cât și pe cei de la Romos și Pui și să le reamintesc că ne mândrim cu ei”, a adăugat Elena Negrean.

Tags