glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

„Eco școala” s-a mutat în parcul de la Cetatea Devei

Câteva clase de la școala primară a Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” din Deva au ieșit la cursuri, în parc. Și nu orice fel de cursuri! Copiii, cu vârste cuprinse între 7 și 9 ani, au învățat că trebuie să protejeze mediul înconjurător.

Micuții, înarmați cu mănuși și câte un sac, au luat startul la curățarea parcului de la poalele Cetății Deva. „Recolta” nu a fost foarte mare, întrucât parcul și locul de joacă al copiilor este relativ curat, dar cel mai mult le-au dat de furcă mucurile de țigară, aruncate peste tot. „Eu nu știu cum sunt adulții ăștia!? Uite, peste tot sunt numai țigări. Ei nu știu că trebuie aruncate la gunoi?”, spune o fetiță, în timp ce adună mucurile de sub o băncuță din parc. Alt copil, altă băncuță, aceeași problemă. Chiar dacă lângă ea exista un coș de gunoi, țigările erau aruncate tot pe jos. „Să le fie rușine că murdăresc parcul cu țigări. Ar trebui să se lase pentru că nu le face bine și fac și mizerie unde ne jucăm noi”, spune, de data aceasta, un băiețel, vorbind parcă asemeni unui adult.

După derularea  în anul școlar 2016-2017 a proiectului „Eco-școala” cu tema „Eco Școala = Eco Life”, în anul școlar 2017-2018, în cadrul Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria” se va desfășura proiectul „Eco-școala”, „Un mediu ambiant cu mai puține deșeuri”.

Realizarea unei educaţii ecologice, în special în rândul tinerilor, precum şi promovarea ecoturismului şi a ecosporturilor ca modalităţi optime de petrecere a timpului liber, este un deziderat fundamental al Colegiului Național Pedagogic „Regina Maria”.