glasul-hd.ro Web analytics

Sport

După victoria cu Galaţi pentru Ştiinţa urmează meciul cu Suceava

Divizia Naţională de Seniori (DNS) la Rugby şi-a reintrat în programul normal după ce în sâmbăta dinaintea Paştelui şi-a disputat o parte din partidele restanţă ale rundei a noua, amânată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile. Totuşi, această rundă restantă încă nu s-a încheiat, tocmai derbyul dintre Rugby Club Bârlad şi Tomitanii Constanţa fiind reprogramat pentru 3 mai.

Pentru Ştiinţa Petroşani etapa a fost una fastă, soldată cu victorie plus bonus ofensiv a campioanei DNS de acum două sezoane în faţa celor de la RC Municipal Galaţi, scor 29 – 10, cu patru eseuri marcate faţă de unul al oaspeţilor. Graţie acestui succes petroşănenii s-au apropiat din nou la numai cinci puncte de locul 4, ultimul care duce în play-off-ul pentru titlu.

Schimbare de lider în Divizia Naţională

De faptul că Tomitanii Constanţa nu a jucat a profitat Gloria Buzău, care a surclasat pe teren propriu, scor 92 – 0, pe ultima clasată CSU Aurel Vlaicu Arad şi a urcat astfel pe primul loc în DNS. Şi CS Năvodari, vicecampioana din sezonul trecut, a urcat o poziţie în clasament, fiind acum pe locul 2 graţie victoriei cu 50 – 7 în faţa umbrei campioanei din 2017, Bucovina Suceava, ajunsă acum pe penultimul loc. Podiumul competiţiei se prezintă astfel: 1. Gloria Buzău 40 de puncte, 2. CS Năvodari 38 de puncte, 3. Tomitanii Constanţa 36 de puncte, dar un joc mai puţin disputat. Pe 4 se află RC Bârlad cu 29 de puncte (un meci mai puţin), iar pe 5 Ştiinţa Petroşani cu 24 de puncte. O victorie a Tomitanilor la Bârlad luna viitoare ar putea păstra această diferenţă de cinci puncte – recuperabilă – şi speranţele echipei din Valea Jiului la accederea în play-off.

La sfârşitul acestei săptămâni se dispută partidele rundei cu numărul 11 din Divizia Naţională de rugby. Ştiinţa întâlneşte de la ora 10 pe Bucovina Suceava la Petroşani, iar o nouă victorie cu bonus ofensiv este perfect la îndemâna gazdelor. Principala rivală la accederea în play-off are însă un meci uşor la Bârlad în compania „lanternei roşii” CSUAV Arad şi e de aşteptat să obţină şi ea maximul de puncte. Extrem de interesantă de urmărit va fi disputa primelor două clasate, Gloria Buzău şi CS Năvodari, în timp ce fostul lider Tomitanii Constanţa va încerca să îşi păstreze şansele de a reveni pe prima poziţie cu o victoria la Galaţi în faţa celor de la Rugby Club Municipal.

Rezultate din etapa restanţă

Gloria Buzău – CSUAV Arad 92 – 0

Ştiinţa Petroşani – RCM Galaţi 29 – 10

CS Năvodari – Bucovina Suceava 50 – 7

RC Bârlad – Tomitanii Constanţa amânat pe 3 mai

Etapa 11, sâmbătă, 14 aprilie

RC Bârlad – CSUAV Arad

Ştiinţa Petroşani – Bucovina Suceava

Gloria Buzău – CS Năvodari

RCM Galaţi – Tomitanii Constanţa