glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Duminică e Ziua Mondială a Zăpezii şi se sărbătoreşte la Ski Resort Transalpina

Federaţia Internaţională de Ski derulează un proiect prin intermediul căruia doreşte să-i smulgă pe copii din faţa calculatoarelor, ori a televizoarelor, să-i facă să renunţe la tabletă ori smartphone şi să se bucure, practic, de copilărie, în zăpadă.

Transalpina Ski Resort a aderat la acest proiect, aşa că, duminică 18 ianuarie, Ziua Mondială a Zăpezii va fi marcată şi pe domeniul schiabil din comuna Voineasa (jud. Vâlcea), situată la 30 de kilometri distanţă de Petrila (judeţul Hunedoara). Organizatorii spun că micuţii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani vor avea parte gratuit de lecţii de iniţiere în ski şi snowboarding. În plus, pentru ei, transportul pe instalaţiile de cablu va fi gratuit toată ziua. „ Vor fi organizate workshop-uri scurte și distractive în care copiii vor fi instruiți cu privire la: mediul înconjurător, beneficiile practicării sporturilor de iarnă pentru sănătate, securitatea pe pârtie. Alte momente speciale, ale acestei zile pline, vor fi: întâlnirea cu celebrul sportiv Tomi Coconea, demonstrațiile de măiestrie ale tinerilor din echipa , cei care vor anima atmosfera în cadrul snow-park-ului AMP”, se arată într-un comunicat emis de Ski Resort Transalpina. „Avem pregătite tot felul de concursuri distractive în zăpadă pentru cei mici, chiar întreceri pe categorii de vârstă. În plus, monitorii de schi şi salvamontiştii le vor explica micuţilor reguli de bază care trebuie respectate pe pârtie. Cei mai atenţi dintre copii vor fi, la rândul lor, răsplătiţi cu premii. Ne aşteptăm la o duminică minunată”, spune directorul de marketing al Ski Resort Transalpina, Ramona Fodor.

Condiţiile de schi din celelalte staţiuni

Straja – se schiază pe aceleaşi pârtii, la fel ca în urmă cu o săptămână, dar calitatea lor a scăzut puţin din cauza încălzirii vremii. Din acest weekend e de aşteptat să funcţioneze şi bariera reinstalată la intrarea în staţiune. Maşinile pot fi lăsate în parcarea de la baza telegondolei, sau în una dintre cele două parcări aflate la intrarea în Straja.

Parâng – pârtiile au fost bătute din nou pe parcursul săptămânii. Stratul de zăpadă este de 60 de centimetri, iar drumul spre staţiile inferioare ale celor două linii de telescaun este curăţat. Între 1000 şi 2000 de turişti sunt aşteptaţi în weekend în Parâng.

Râuşor – stratul gros de zăpadă aşternut în preajma Anului Nou s-a diminuat dar nu într-atât de mult încât să fie probleme pe pârtie.

Arieşeni – Pârtia Vârtop 2 a fost bătută deja de două ori în această săptămână şi va mai suporta astăzi o nouă operaţiune de acest fel, deoarece administratorul spune că vrea să arate „ca o tablă zincată” pe când ajung turiştii. Pârtia dinspre judeţul Bihor este şi ea pregătită. Pârtia Vârtop 2 încă aşteaptă ratracul.