glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Duel tare în Sala Sporturilor: CSM Cetate Deva – „U” Alexandrion Cluj. Meci special pentru Ioan şi Mihaela Ani-Senocico

Cu victorii importante în runda precedentă, cele două echipe încă mai speră (atât cât se poate) la ultimul loc ce duce în play-off, astfel că întâlnirea de mâine se anunţă a fi una extrem de aprigă. Duelul cu formaţia din Cluj este unul aparte pentru antrenorul principal şi pentru centrul Cetăţii, care au sosit la Deva tocmai de pe Someş.

Născută la Bistrița, Mihaela Ani-Senocico și-a petrecut întreaga carieră la formația din Cluj, mai puțin jumătate de an, când și-a încercat norocul în Danemarca, la Randers, astfel că partida din Sala Sporturilor este prima în care handbalista de 33 de ani va juca împotriva echipei la care s-a consacrat: „E ca o reîntâlnire cu familia, cu casa mea. Nu am avut niciodată emoții pe teren, dar, acum, pentru prima dată, voi avea. E și normal. Întâlnesc pentru prima dată ca adversară echipa pe care am iubit-o și niște fete cu care am format o familie”.

Calcule peste calcule

Dincolo de acest aspect, duelul dintre CSM Cetate şi „U” Alexandrion vine într-un moment în care ambele echipe mai pot spera la ultimul loc ce duce în play-off, asta deşi, momentan, sunt la patru, respectiv şase puncte de CSM Ploieşti. Mai îndreptăţită la a mai spera este însă formaţia din Cluj, care vine la Deva după trei victorii consecutive, inclusiv în faţa prahovencelor, asta deşi finalul de sezon propune un program dificil, având în vedere că, cu excepţia următoarei runde, când vor întâlni Neptun Constanţa, clujencele vor mai trebui să joace cu Corona Braşov şi HCM Baia Mare. De partea cealaltă, gazdele au un final ce pare, la prima vedere, mai accesibil, dincolo de întâlnirea directă de mâine, urmând să mai joace cu SCM Craiova, CSM Ploieşti şi Mureşul Târgu Mureş. De reţinut că toate calculele ce o privesc pe formaţia patronată de Marian Muntean mai pot fi de actualitate doar dacă devencele vor izbuti o victore în această după-masă, iar CSM Ploieşti şi HCM Râmnicu Vâlcea se vor împiedica. Orice alt rezultat le va trimite pe Seno şi pe colegele sale, automat, în lupta pentru play-out.

Partida ce începe de la ora 18.00 va fi arbitrată de brigada Bogdan Dordea (Sibiu) – Marian State (Buzău). Intrarea generală este liberă!

PROGRAMUL COMPLET AL ETAPEI A XXIII-A:

CSM Cetate Deva – „U” Alexandrion Cluj
HCM Rm. Vâlcea – Mureşul Tg. Mureş
CSM Ploieşti – SCM Craiova
Neptun Constanţa – Unirea Slobozia
Corona Braşov – HC Zalău    (astăzi, ora 17.00, Digisport 3)
HCM Baia Mare – HC Dunărea Brăila  (astăzi, ora 20.00, Digisport 2)
HCM Roman – CSM Bucureşti   (mâine, ora 18.00, Digisport 3)