glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Drumuri blocate şi localităţi fără curent electric, din cauza vremii neprielnice

Încălzirea vremii şi precipitaţiile abundente de vineri şi sâmbătă au blocat două drumuri în judeţ. Este vorba despre DN 7 A, Petrila – Voineasa, şi despre drumul care face legătura între Petroşani şi Cabana Rusu.

Şi turiştii cazaţi din stațiunea montană Parâng au avut parte de o zi nefastă după ce staţiunea a rămas, tot sâmbătă, fără curent electric. Mai mulți brazi au căzut, sub greutatea zăpezii și din cauza vântului, peste liniile electrice, ceea ce a făcut ca trei stâlpi care susțineau firele de electricitate să fie culcați la pământ. Potrivit estimărilor salvamontiștilor, în stațiunea Parâng se aflau sâmbătă câteva sute de turiști care au urcat la schi, stratul de zăpadă pe pârtii măsurând circa 60 de centimetri.

Rămaşi fără curent electric zeci de ore

Sâmbătă drumul spre Voineasa a fost blocat de copaci rupţi sub greutatea zăpezii. Drumul a fost degajat până la ora 16.30, dar Poliţia Rutieră a decis să-l menţină închis din cauza condiţiilor meteo proaste din zonă. Drumul spre Cabana Rusu a fost blocat, tot sâmbătă, vreme de trei ore, din aceeaşi cauză, copaci căzuţi pe carosabil. Situaţia s-a remediat însă pe parcursul aceleiaşi zile, după cum spun reprezentanţii ISU şi cei ai Prefecturii. Reţeaua de energie electrică a suferit avarii serioase şi în alte zone din Valea Jiului. La Vulcan şi Livezeni aproape 500 de locuinţe au rămas fără energie electrică. Probleme cu reţeaua electrică s-au înregistrat şi pe Valea Cernei. În comunele Teliuc şi Ghelari peste 530 de case au rămas sâmbătă fără curent, situaţia revenind la normal ieri dimineaţă. Aseară, echipele ENEL încă mai lucrau la remedierea unor avarii din comuna Lunca Cernii. Satele Lunca Cernii de Jos, Lunca Cernii de Sus, Negoiu, Fântâna şi Meria nu aveau curent electric nici ieri, la ora 17.00.