glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Drumul Silvaşului, o poveste urâtă şi fără sfârşit

Primăria Hunedoarei a ridicat ieri, pentra a n-a oară, zeci de metri cubi de gunoaie aruncate pe marginea drumului spre Silvaşu de Jos. Primarul apelează la ajutorul voluntarilor pentru a-i depista pe cei care-şi bat joc de unul dintre cele mai frumoase drumuri din judeţ.

Secund 2 gunoaie foto secundarIeri dimineaţă, angajaţi ai Primăriei şi beneficiari de venit minim garantat au curăţat o bună parte din lungimea drumului Hunedoara – Silvaşu de Jos. La finalul acţiunii au numărat 8 remorci pline cu gunoaie, de la haine şi resturi menajere până la moloz şi resturi provenite cel mai probabil din „curtea” unor firme. De fapt, mare parte dintre gunoaiele de pe marginea drumului sunt aduse tot în remorci, mai mari sau mai mici, şi aruncate în special noaptea. „Boala” e veche de mai bine de 15 ani şi devine una de-a dreptul ruşinoasă, mai ales că pe aici trec zilnic zeci de autocare cu turişti care vizitează atât Mănăstirea Prislop cât şi Castelul Corvinilor.

„Big-brother” bazat pe voluntari

Primarul Hunedoarei, Dan Bobouţanu, spune că intenţionează să apeleze la sprijinul voluntarilor pentru a-i sancţiona pe toţi cei care aruncă deşeuri aiurea, pe raza municipiului. „Nu demult, cineva mi-a trimis pe facebook o fotografie cu un cetăţean surprins în timp ce arunca gunoaie în zona Castelului. Am luat fotografia, am dat-o Poliţiei Locale, persoana a fost relativ uşor de identificat şi n-a mai avut nimic de comentat. A fost amendată. Oricine poate surprinde imagini cu astfel de persoane în timp ce aruncă gunoaie oriunde altundeva decât la punctele de colectare, este rugat să-mi trimită mie, personal, pe facebook imaginile. Mai departe mă ocup eu şi vă asigur că amenzile vor fi mari.

Dacă există o organizaţie de voluntari, aş dori să mă întâlnesc cu ei şi să stabilim chiar şi zone de responsabilitate. Noi toţi vrem o ţară ca afară, dar unii vor să adune altcineva gunoiul după ei”, declară Bobouţanu.