glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Drumul s-a închis doar pe hârtie. Circulația pe Defileul Jiului a fost restricționată cu întârziere

Situația din birou nu bate întotdeauna cu cea din teren.S-a întâmplat și în cazul restricțiilor de circulație de pe Defileul Jiului. Cu zece zile în urmă, Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din România anunța că traficul în zonă va fi închis, în fiecare zi, de luni până sâmbătă, în intervalele orare 06:00 – 12:00 şi 14:30 – 20:30. Informația a fost mediatizată la vremea respectivă pentru ca șoferii să poate opta din timp pentru rute ocolitoare. Numai că închiderea traficului s-a făcut abia de ieri.

Practic, de ieri și până la jumătatea lunii iunie – dacă termenul nu va fi prelungit, vor avea acces pe Defileul Jiului doar autovehiculele cu regim de circulaţie prioritar, atunci cand se deplasează în acţiuni de intervenţie sau în misiuni care au caracter de urgenţă.

O altă restricție întârziată

Tot de ieri a fost pusă în aplicare și restricția pe DN 66, pe sectorul cuprins între Iezureni și Bumbeşti Jiu, intrată în vigoare în urmă cu o săptămână și valabilă până în 30 septembrie. În această perioadă, circulația va fi închisă de luni până sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 18:00, pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mică de 3,5 t.

Rute ocolitoare

În perioada în care traficul pe Defileu este închis, șoferii pot alege variantele ocolitoare:

DN 67 Târgu Jiu – Râmnicu Vâlcea – DN 7 Râmnicu Vâlcea – Sibiu – Sebeş – Simeria – DN 66 Simeria – Haţeg – Petroşani

DN 67 Târgu Jiu – Drobeta Turnu Severin – DN 6 Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş – DN 68 Caransebeş – Haţeg – DN 66 Haţeg – Petroşani

DN 66 Târgu Jiu – Filiaşi – DN 6 Filiaşi – Strehaia – Drobeta Turnu Severin – Orşova – Caransebeş – DN 68 Caransebeş – Haţeg – DN 66 Haţeg – Petroşani.