glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Drumul „ca la Caracal” a fost blocat

Drumul Costeşti – Târsa a fost blocat, ieri, vreme de câteva ore, de o alunecare de teren. Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara spun că nu e vorba de vreo eroare de proiectare a lucrării, ci, pur şi simplu, de neprevăzut. Drumul 668 a devenit „celebru”, după ce „Glasul Hunedoarei” a surprins pe traseul său doi stâlpi de electricitate rămaşi pe carosabil.

Două echipaje ale Detaşamentului de Pompieri Orăştie şi ai Gărzii de Intervenţie Orăştioara s-au luptat ieri cu câteva tone de pământ şi masă lemnoasă prăbuşite pe porţiunea DJ 668 dintre Costeşti şi Târsa. Modernizarea drumului în cauză a început în 2012 şi a fost finalizată în toamna anului trecut, lucrarea costând aproximativ două milioane de euro. Specialiştii Consiliului Judeţean susţin că evenimentul de ieri nu a fost favorizat de vreo posibilă eroare de proiectare ci, pur şi simplu, a fost rezultatul unui eveniment greu de prevăzut: „Un arbore a căzut şi a dislocat şi o cantitate de pământ. E vorba de un arbore căzut de pe taluz”, declară vicepreşedintele CJ Hunedoara, Vetuţa Stănescu.

Informarea de presă făcută însă de ISU Hunedoara arată că drumul a fost ocupat de pământ şi bucăţi de rocă pe o lungime de 15 metri, iar în imaginile surprinse de echipele de intervenţie arată că, totuşi, mai mulţi arbori au „pornit la vale”.

În februarie, anul trecut, „Glasul Hunedoarei” descoperea că, pe DJ 668, doi stâlpi de curent electric, aflaţi pe raza satului Târsa, fuseseră lăsaţi pe carosabil, iar drumarii au fost nevoiţi să toarne asfalt pe lângă ei, din cauză că hărţile electrice nu corespundeau cu realitatea din teren. Stâlpii au fost mutaţi, anul trecut, dar cu o întârziere de aproape un an de la data primelor demersuri făcute în acest scop de către Consiliul Judeţean.

Drumul amintit leagă satele Boşorod, Prihodişte, Târsa şi Costeşti şi parcurge una dintre cele mai frumoase zone ale judeţului.

Loading...
Tags