glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Drum bun spre Prislop avem. Comerţ civilizat (încă) nu

Modernizarea drumului spre Mănăstirea Prislop s-a finalizat. Cea a zonei comerciale din apropierea locului de pelerinaj nici măcar nu a început. E în faza de Plan Urbanistic Zonal. Asta după ce, anul trecut, reprezentanţii composesoratului care deţine terenurile din zonă reclamau o colaborare defectuoasă cu autorităţile locale şi judeţene.

În urmă cu un an, Composesoratul Galbenu – Prislop – Silvaş anunţa, prin vocea reprezentantului său, Vasile Vidican, că a renunţat la ideea amenajării unei zone comerciale din cauza birocraţiei şi a taxelor percepute pentru diferite hârtii şi autorizaţii. Între timp, liderii composesoratului au revenit la gânduri mai bune. „Am reuşit să discutăm şi să ajungem, cât de cât, la rezultate convenabile şi pentru noi, şi pentru autorităţi”, spune acum Vasile Vidican.

PUZ aşteptat la CJ

„Am contractat o firmă de specialitate din Deva pentru a ne întocmi un Plan Urbanistic Zonal. În baza acestui plan, după ce va fi aprobat de Consiliul Judeţean, vom putea merge mai departe cu tot demersul. Aşteptăm aprobarea PUZ-ului, care, acum, e în faza dezbaterii publice. După aceea, în consiliul de conducere al composesoratului se vor discuta variantele pe care le avem la dispoziţie şi se va vota pentru alegerea celei mai bune. Oricum, căsuţele în care se va face comerţ vor arăta unitar şi vor fi amplasate ordonat, după anumite reguli şi distanţe. Eu sper ca, la anul, să avem PUZ-ul aprobat şi să ne putem apuca efectiv de lucrări. Abia după ce avem planul urbanistic aprobat ar avea rost să ne apucăm să facem calculele următoare”, spune Vasile Vidican.
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara ne-au declarat că sunt la curent cu demersul composesoratului care deţine terenuri în zona Prislop, dar că, deocamdată, nu a ajuns la instituţia amintită vreun PUZ care să fie supus aprobării.
Conform informaţiilor noastre, zona comercială plănuită a fi amenajată aproape de Prislop va fi compusă din două parcele, una aflată în zona actuală, pe stânga sensului de mers spre mănăstire, cealaltă, un pic mai în jos, spre Silvaş, pe dreapta aceluiaşi sens de mers. În total, cele două parcele vor avea o suprafaţă de aproximativ un hectar şi ar trebui să deţină, pe lângă spaţiile comerciale, locuri de parcare, apă curentă şi grupuri sanitare.

Puteți citi și:

Proiect anulat pentru comerţul de la Prislop. „Zona comercială” de la mănăstirea Prislop rămâne la stadiul barăcilor ilegale dintre noroaie