glasul-hd.ro Web analytics

Diverse

Două persoane accidentate grav, la Cinciş

Două persoane au fost rănite grav în urma unui accident petrecut sâmbătă dimineaţa în apropierea zonei de agrement a lacului Cinciş. Şoferul unui autoturism, Valer P., de 63 de ani, conducea maşina pe DJ 687 D, iar într-o curbă la dreapta nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, a pierdut controlul asupra direcţiei şi a pătruns pe contrasens unde a intrat în coliziune cu autoturismul condus de Natalia C., de 45 de ani, din Hunedoara. În urma impactului, ambii şoferi auto au fost răniţi grav. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Carambol la Petroşani

O femeie din Petrila a ajuns joi după-amiaza, la spital, cu răni uşoare după ce maşina pe care o conducea s-a izbit de un alt autoturism parcat. Femeia în vârstă de 50 de ani conducea un autoturism pe strada 1 Decembrie 1918 din Petroşani, pe direcţia de mers Petrila-Livezeni. Şoferiţa a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un autoturism parcat, pe care l-a proiectat în alt autoturism, care era de asemenea parcat. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Sorinel a furat banii şi ţigările de pe tejghea

Poliţia Municipiului Deva a fost sesizată telefonic vineri noaptea cu privire la faptul că Sorinel F., de 29 de ani din Certeju de Sus, a sustras un pachet de ţigări şi suma de 610 lei din portmoneul unei femei în vârstă de 44 ani, angajată a unui bar situat pe bulevardul Decebal din Deva. Suspectul a profitat de faptul că femeia a lăsat portmoneul nesupravegheat pe tejgheaua barului. Pe numele suspectului a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Băut bine, s-a urcat la volan

La finalul săptămânii trecute oamenii legii l-au depistat în trafic pe Simion U., în vârstă de 64 de ani, din Haţeg, în timp ce conducea un autoturism pe strada Râu de Mori din localitate sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării cu aparatul alcoolscop s-a constatat că şoferul avea o concentraţie alcoolică de 1,02mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul s-a ales cu dosar de cercetare penală.

Hunedoara rămâne 13 ore fără apă

Mai multe străzi din municipiul Hunedoara rămân marţi fără apă potabilă. Operatorul ApaProd a anunţat că marţi în intervalul orar 6:30 – 20 va fi cuplată reţeaua nouă de apă potabilă, pe strada Aurel Vlaicu din localitate. În consecinţă, furnizarea apei potabile va fi sistată fiind afectat parţial Centrul Vechi, bulevardul Traian, Republicii, cartierele Micro I, II, III, MV-1, zona Ceangăi, satul Peştiş şi blocuri Peştiş. Agenţii economici afectaţi sunt Viopan, OMV, Boromir, Vilele Flamingo, Tiffany, Boema, Mol, Marian, Lukoil, Draexlmaier, Penny Market, hotel Maier, agenţi economici de pe bulevardul Corvin precum şi ISU. Şi în municipiul Deva, luni, va fi sistată furnizarea apei potabile, între orele 8 şi 10. Vor fi afectate străzile Mărăşeşti, Gheorghe Doja de la Mărăşeşti la aleea Violetelor, aleea Violetelor şi blocurile 16A, 17A de pe strada Nicolae Bălcescu.

Termenul de depunere a ofertelor pentru loturile de autostradă a fost prelungit

Termenul de depunere a ofertelor pentru tronsoanele de autostradă Timişoara – Lugoj lot 2 şi Lugoj – Deva lot 2, 3 şi 4 a fost prelungit până în 20 august. „Având în vedere modificările/completările Documentaţiei de atribuire (inclusiv a Caietului de Sarcini), ca urmare a solicitărilor de clarificări ale operatorilor economici interesaţi să participe la această procedură, precum şi solicitările acestora de prelungire a termenului limită de depunere a ofertelor şi a datei şedinţei de deschidere, Autoritatea Contractantă a hotărât să prelungească termenele până la data de 20.08.2012, pentru a da posibilitatea operatorilor economici interesaţi să participe la această procedură de atribuire în condiţii corespunzătoare”, se arată într-un comunicat transmis de CNADNR.

Unul dintre cei doi mineri accidentaţi la Petrila a decedat

Unul dintre cei doi mineri care au suferit la începutul săptămânii trecute arsuri de gradul 3 şi 4 pe suprafaţa corpului din cauza unui accident de muncă a decedat vineri noaptea la Spitalul de Arşi din Bucureşti. Dănuţ Codreanu a suferit arsuri pe 60 la sută din suprafaţa corpului, fiind transportat cu elicopterul la spitalul din capitală. Bărbatul în vârstă de 43 de ani şi colegul său Cătălin Şerban au fost surprinşi de o erupţie spontană de apă supraîncălzită în timp ce introducea cenuşă de termocentrală pe un foraj.