NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Două firme, amendate pentru că au depozitat lemnele în albia râurilor
Două firme

Două firme, amendate pentru că au depozitat lemnele în albia râurilor

Jandarmii montani din cadrul Postului Vața de Jos au amendat două societăți comerciale, după ce au descoperit că lemnul rezultat în urma tăierilor legale a fost, pur și simplu, aruncat în albia râurilor. Cele două firme au fost sancționate cu 8.000 de lei, fiecare.

Una dintre societățile comerciale are sediul în localitatea Sălcia, și a fost sancționată pentru depozitarea materialului lemnos rezultat în urma exploatărilor forestiere, parte din acesta ajungând în albia râului Valea lui Şerban. Cea de-a doua, cu sediul în satul Glodineşti, pentru depozitarea materialului lemnos obţinut prin exploatarea partidei forestiere pe malul râului ce traversează localitatea. Valoarea sancţiunilor aplicate de efectivele de jandarmi montani este de 8000 de lei. „Jandarmii montani amintesc faptul că aruncarea sau depozitarea rumeguşului, deşeurilor menajere şi zootehnice şi a oricăror materii şi materiale, produse şi substanţe poluante pe malurile râurilor, pâraielor, lacurilor, bălţilor şi amenajărilor piscicole, constituie contravenţii şi se sancţionează cu amendă de la 4.000 lei la 8.000 lei”, se arată într-un comunicat emis de IJJ Hunedoara.
Postul de Jandarmi Montan Vața de Jos are competenţă teritorială pe raza a 8 judeţe, printre care şi judeţul Arad. Structura de jandarmi a fost înfiinţată şi funcţionează la nivelul I.J.J. Hunedoara în cadrul Proiectului LIFE Connect Carpathians, finanțat de către Comisia Europeană, în vederea protejării biodiversităţii în coridorul ecologic ce leagă munții Apuseni de Carpații Meridionali. 

Despre Livia BOTICI

Citește și

sec 4

Notificare de la APIA: Fermieri, aveți 15 zile la dispoziție, altfel pierdeți subvenția!

Fermierii au primit notificări de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *