glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Două filme și două piese de teatru în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână, hunedorenii au posibilitatea să ia parte la două spectacole de teatru și la două filme. Cinefilii pot viziona „Taina” și „Gruffalo şi prietenii lui”, iar pasionații de teatru sunt așteptați la „Take, Ianke și Cadâr” și la „Vrăjitorul din Oz”.

„Taina” și „Gruffalo şi prietenii lui”, la cinamtograful devean

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze, în acest weekend, două filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Gruffalo şi prietenii lui”, a cărei regie este semnată de Max Lang, Jakob Schuh, Uwe Heidschötter, Johannes Weiland, Jan Lachauer, Jeroen Jaspaert, Daniel Snaddon și „Niascharian – Taina”, regizat de Leonardo Tonitza. Primul rulează începând de astăzi și până miercuri, de la ora 15:00. Prețul unui bilet este șase lei. Cel de-al doilea film va rula în aceeași perioadă de timp, dar de la orele 17:00 și 19:00. Prețul unui bilet este opt lei. Partea a doua a trilogiei cinematografice „Niascharian”, filmul „Niascharian – Taina” este un lungmetraj dedicat identificării și descifrării simbolurilor și semnelor, dintre care unele sacre, ce constituie secretul existenței multimilenare a civilizațiilor din Balcani, locul celor mai vechi culturi europene. Ascunse uneori în simbolistica gnostică creștină, care în multe cazuri a deturnat sensul real al semnelor antice sacre, decriptarea este realizată de către personalități din domeniul arheologiei, etnografiei, lingvisticii, aparținând institutelor de cercetare din 7 state ale lumii. Un demers științific și cinematografic pentru găsirea drumului spre un adevăr/sens ce a fost pierdut ori ascuns deliberat. Templul de la Parța, simbolurile culturii Cucuteni, miturile necropolei getice de la Sborianovo, altarele precreștine din munții Buzăului, tainele sibilelor, inițierile antice, sunt câteva dintre artefactele descifrate în premieră cinematografică în „Niascharian – Taina”.

14925673_1194047820681360_8515330442289763935_n„Take, Ianke și Cadâr” și „Vrăjitorul din Oz” la Petroșani

Pasionații de teatru sunt invitați în acest final de săptămână la două spectacole, la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre „Take, Ianke și Cadâr” de Victor Ion Popa și „Vrăjitorul din Oz”, un spectacol de Dan Mirea. Primul spectacol va putea fi urmărit sâmbătă, de la ora 18:00, iar prețul unui bilet este 20 de lei. Cea de-a doua piesă de teatru va putea fi urmărită în premieră, duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este zece lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

Spectacol aniversar organizat în cinstea actriței Isabela Hașa

Asociaţia Culturală „Casina Națională” din Deva şi Teatrul de Artă Deva invită toți hunedorenii la un spectacolul aniversar, organizat în cinstea Isabelei Haşa, la împlinirea a 30 de ani de activitate teatrală și 55 de viață. Evenimentul are loc astăzi, de la ora 19:00, la Teatrul de Artă. „Este un remember al rolurilor pe care le-a interpretat în această perioadă a carierei sale, momente din istoria celor 56 de ani de teatru. Alături îi vor fi colegi de scenă, dar şi prieteni dragi. Un spectacol de muzică, poezie şi frumos în care îşi dau concursul: Cristina Lazăr, Dana Ognean, Adriana Trif, Irina Soroiu, Carmen Watkins, Roxana Olşanschi, Florin Mureşan, orchestra Teatrului de Revistă şi Corala Sargeţia”, susțin organizatorii. Intrarea este gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 400 de locuri disponibile. Rezervările se pot face zilnic la Agenţia teatrală. În plus, cu aceeași ocazie, actrița va primi titlul de „Cetățean de onoare” al municipiului Deva. Isabela Hașa este un nume foarte cunoscut în viața artistică hunedoreană. Din 1986 și până în prezent este actriță la teatrul din Deva. În perioada anilor 2000 -2007, a ocupat funcția de șef al secției actori din cadrul instituției culturale. Din anul 2000 este membru în consiliul artistic și cel administrativ al teatrului, este președintele Asociației „Pro Thalia – Pro Dacia” și membră a Uniunii Teatrale din România. A interpretat roluri principale în 58 de piese din dramaturgia românească și universală, spectacole de revistă, dramă, monodramă, comedie și spectacole pentru copii. Actrița deveancă a participat la mai multe festivaluri naționale și internaționale, iar de-a lungul carierei sale, a obținut numeroase premii și distincții. De asemenea, a publicat și patru cărți și este autoarea unor capitole din „Monografia județului Hunedoara”.

Tags