glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Două filme, o premieră teatrală și Ziua Recoltei în acest weekend

Hunedorenii au ocazia să ia parte în acest sfârșit de săptămână la o serie de evenimente cultural-artistice. Cinefilii pot viziona „Ultimul rege” și „Câini” la cinematograful devean, iar pasionații de teatru sunt așteptați la spectacolul „Strigoii”. Cei care doresc să se aprovizioneze cu fructe şi legume de sezon, dulceţuri şi conserve sunt invitați la Ziua Recoltei.

„Ultimul rege” și „Câini” la cinematograful devean

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în acest weekend două filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Ultimul rege” în regia lui Nils Gaup și thriller-ul „Câini”, regizat de Bogdan Mirică. Sinopsis „Ultimul rege”: în anul 1206, Norvegia este sfâșiată de un război civil. Fiul ilegitimm al regelui, bebelușul Håkon Håkonsson, pe care jumătate din regat îl vrea mort, este păzit cu sfințenie și în secret de doi bărbați. O poveste care a schimbat cursul istoriei Norvegiei. Filmul va rula începând de astăzi și până miercuri, de la ora 15:00. Prețul unui bilet este șase lei. Thriller-ul „Câini”, în regia lui Bogdan Mirică, a fost nominalizat la Trofeul European Discovery 2016 – Prix FIPRESCI, la Premiile Academiei Europene de Film. Cea de-a 29-a ediției a galei care răsplătește performanțele din cinema-ul european va avea loc pe 10 decembrie în Wroclaw (Polonia). Trofeul se acordă în fiecare an unui cineast talentat care a debutat în forță în lungmetraj. Bogdan Mirică a fost remarcat la Cannes, unde a obținut Premiul criticii – FIPRESCI, apoi la TIFF, unde a câștigat Trofeul „Transilvania”, și la Sarajevo, unde „Câini” a obținut două distincții importante. Publicul din România îl va putea vedea începând de vineri, 23 septembrie, când filmul va ajunge în peste 70 de cinematografe din 34 de orașe. La Deva, pelicula va rula la Cinematograful „Patria”, începând de astăzi și până miercuri, de la orele 17:00 și 19:00. Prețul unui bilet este opt lei. Spectatorii îi vor revedea pe marele ecran pe câțiva dintre cei mai apreciați actori români: Dragoș Bucur, Vlad Ivanov și Gheorghe Visu, alături de Teodor Corban, Raluca Aprodu, Costel Cașcaval, Constantin Cojocaru, Emilian Oprea, Cătălin Paraschiv, Andrei Ciopec. Acțiunea filmului este plasată în apropierea graniței cu Ucraina. Roman, un tânăr de la oraș, ajunge într-un sat izolat din Dobrogea, unde are de gând să vândă pământul moștenit de la bunicul său care a murit cu câteva luni în urmă. În timp ce face demersurile pentru vânzarea moșiei, Roman devine, treptat, martorul unor evenimente bizare. O senzație generală de amenințare plutește în aer.

„Strigoii” deschide noua stagiune teatrală la Petroșani

Pasionații de teatru sunt așteptați în acest sfârșit de săptămână la un nou spectacol, în premieră, la Petroșani. Este vorba despre „Strigoii” de Henrik Ibsen, un spectacol care va deschide stagiunea 2016-2017 la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” și care se anunță a fi o revelație. Spectacolul va putea fi urmărit sâmbătă, 24 septembrie, de la ora 18:00. Prețul unui bilet este 20 de lei.

Ziua Recoltei la Cristur

Peste 70 de producători tradiţionali din nouă judeţe ale ţării şi-au anunţat, până acum, prezenţa la „Ziua Recoltei” – ediţia 2016, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, la Cristur, pe amplasamentul vechiului târg de la intrarea în localitate. Timp de trei zile, devenii, şi nu numai, vor avea ocazia să se aprovizioneze cu fructe şi legume de sezon, dulceţuri şi conserve, preparate tradiţionale din carne şi lapte, must şi vinuri româneşti. Evenimentul, care ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție, este organizat de Primăria Municipiului Deva şi Consiliul Local Deva, în parteneriat cu Centrul Cultural „Drăgan Muntean” și va avea loc în perioada 23-25 septembrie 2016. Potrivit organizatorilor, acest târg de toamnă este cea mai bună ocazie pentru gospodine să aleagă cele mai frumoase legume şi fructe ca să-şi umple cămările pentru iarnă. Programul Târgului va fi între orele 09:00 și 23:00, pentru toate cele trei zile de desfăşurare a evenimentului. Din programul tradiţionalei sărbători a toamnei nu vor lipsi muzica, jocul şi voia bună. Atmosfera va fi întreţinută de trupe, ansambluri şi interpreţi cunoscuţi. Primăria Municipiului Deva pune ladispoziţia cetăţenilor care doresc să participe la „Ziua Recoltei” autobuze care vor asigura transport gratuit pe ruta Gara Deva–Cristur şi retur. Autobuzele vor   circula din oră în oră, în intervalele orare 12:15 – 19:15 (plecare din Gara Deva) şi 19:15 – 19:40 (plecare din Cristur).

Vezi și

Close