glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Dosar penal pentru braconaj cinegetic

Trei hunedoreni sunt cercetaţi de oamenii legii pentru braconaj, după ce unul dintre aceştia a împuşcat ilegal o căprioară.

O patrulă de siguranţă publică, formată dintr-un poliţist şi un jandarm, a oprit în trafic, miercuri seara, în jurul orei 21:15, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Orăştie, pe strada Sanatoriului din oraşul Geoagiu. Toate bune şi frumoase, până când oamenii legii i-au cerut bărbatului să deschidă portbagajul maşinii.
„În urma controlului autoturismului, a fost găsită o armă de vânătoare şi, într-un sac, o căprioară împuşcată”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector principal Bogdan Niţu.

Arma deţinută legal, căprioara ilegal

Oamenii legii i-au legitimat şi pe pasagerii autoturismului, care se pare au participat la vânătoarea ilegală. „În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că arma de vânătoare este deţinută legal de Viorel S., aceasta fiind ridicată în vederea expertizării”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Cei trei hunedoreni au fost conduşi la sediul poliţiei în vederea continuării cercetărilor sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic.