glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Dosar penal pe numele fostului primar al Devei. Mircia Muntean riscă să stea în spatele gratiilor cel puțin patru ani

O întâlnire de campanie cu prim-ministrul României, Victor Ponta, s-a finalizat dramatic pentru fostul primar al Devei. După ce și-a lăudat public țuica, fostul edil și, totodată, deputat PSD, pare că a gustat prea mult din licoarea bahică.  Acesta a produs un accident de circulație în municipiul Deva, singurul rănit fiind chiar el.

Totul s-a petrecut la sfârșitul săptămânii trecute, în zona hypermarketului Penny. Mircia Muntean se întorcea acasă, cu mașina, de la o petrecere care a avut loc, se pare, la restaurantul unui hotel de pe centura Devei. Nu a ținut cont că a consumat băuturi alcoolice și s-a urcat la volan. Nu a condus o distanță mare deoarece, la primul semafor, a lovit două mașini staţionate pe prima bandă și apoi, la rândul său, s-a oprit într-o basculantă care aștepta la semafor. Mircia Muntean a suferit leziuni în zona capului, în urma accidentului. O ambulanță sosită la fața locului l-a transportat la spital.

Spectacol nocturn

Numai că până la sosirea acesteia Mircia Muntean a plecat de la locul accidentului pe o străduță paralelă cu calea ferată. Ce  a căutat acolo nu știe nimeni. Cert este că polițiștii locali l-au scos din tufișurile în care căzuse. Era deja desculț. „Eu pot să beau cât vreau. Am șofer”, a declarat fostul primar, întrebat de jurnaliști de ce a condus băut. Nu s-a dezlipit însă de câinele său, pe care l-a ținut în continuu în brațe. Transportat la spital, Mircia Muntean a fost internat în Secția Chirurgie cu un hematom în zona capului, în stare stabilă. Medicii i-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei. Surse din rândul anchetatorilor susțin că, în momentul accidentului, alcoolemia fostului primar al Devei era de peste 1 la mie. „Distracția” de joi seara ar putea să îl coste pe Mircia Muntean libertatea. Și asta deoarece actualul deputat PSD a mai fost condamnat, anul trecut, la patru ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu. Dacă totul a fost considerat, inițial, o tamponare, odată cu internarea în spital a lui Mircia Muntean, evenimentul a devenit un accident cu victime, singura victimă fiind chiar el. Polițiștii au deschis pe numele deputatului un dosar de cercetare penală care va fi preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.