glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Dorin Popa: „Din sezonul viitor, echipa va suferi modificări radicale!”

Patronul celor de la Autobergamo Deva a fost vizibil afectat de ratarea obiectivului principal din acest sezon. Finanțatorul alb-vișiniilor a rămas, minute bune, singur, în Sala Sporturilor, după finalul partidei, pentru a reflecta asupra viitorului formației sale.

Omul care a înființat echipa în urmă cu un sezon a anunțat că gruparea va merge mai departe, dar lotul va suferi modificări radicale, urmând să se pună accentul, cel mai probabil, pe jucători tineri, de perspectivă.

Autobergamo Deva a ratat șansa de a-și apăra titlul. Ce urmează acum?

În primul rând, vreau să îmi cer scuze, în numele echipei, față de publicul minunat care a umplut sala, așa cum mă așteptam de altfel, dar și față de cei care ne-au sprijinit în acest sezon, atât cât au putut. De la Primăria Deva, la Consiliul Local și Consiliul Județean. Am ratat obiectivul principal, trăiesc mai multe sentimente acum. Sunt dezamăgit și dezgustat de ceea ce s-a întâmplat astăzi (n.red. – marți). Am avut din partea Federației, în sală, un supervizor din comitetul executiv (n.red. – Cristian Vornicu, reprezentantul cluburilor de fotbal în sală, în FRF), care a stat în spatele mesei oficiale, pentru a se asigura că arbitrii nu se abat de la tema care le-a fost dată, toată lumea înțelege ce vreau să spun… e pentru prima dată aici la Deva, de altfel, l-am văzut și la Târgu Mureș, cazat la hotelul la care stau și cei de la City’Us. Trageți dumneavoastră concluziile…  Totodată, vreau să anunț că, începând de sezonul viitor, echipa va suferi modificări drastice! Nu ne retragem, așa cum am declarat în repetate rânduri, ci vom evolua sub o altă formă. Nu mai putem păstra lotul actual, cred că s-a încheiat un ciclu. Asta e, vom încerca o întinerire a lotului, aducerea unui antrenor străin, cel mai probabil unul spaniol, care să construiască o echipă formată din cei mai buni tineri din județ și din țară și care, în timp, să ajungă să se bată pentru primele locuri.

Unde credeți că s-a pierdut șansa de calificare în finală?

Categoric, la Târgu Mureș. Am avut o lovitură de penalitate, Cristi Matei a ratat-o și în ultimele secunde am primit gol. În loc să venim mai relaxați la Deva, în avantaj, ne-am îngreunat misiunea. Dincolo de prestația de astăzi a arbitrilor și de toată tevatura asta negativă,  jocul băieților m-a dezamăgit. Au fost greșeli tehnice, tactice. Am văzut un Cristi Obadă apatic, care m-a dezamăgit complet. La fel și Robert Matei, o umbră a jucătorului de sezonul trecut. Și aici am avut lovitură de penalitate, superioritate, dar n-am profitat și astfel am pierdut. Le-am explicat, clar, că trebuie să joace aceste meciuri pentru ei și familiile lor și pentru condițiile pe care le-au găsit la Deva. Nu m-am băgat peste ei, nu am făcut echipa, am avut încredere în ei, dar a venit momentul, logic până la urmă, să tragem linie.

Pentru Autobergamo a mai rămas acum Cupa României…

Nu mă mai interesează Cupa, mă gândesc să nu ne mai prezentăm la Odorheiu Secuiesc, dar trebuie totuși să vedem dacă vom fi amendați de către Federație. Sunt dezgustat de ceea ce s-a întâmplat în acest joc, dar și când au decis ca turneul să se organizeze acolo, când noi am avut, spun eu, un plan bine pus la punct aici la Deva, împreună cu autoritățile locale. Nu ne-au băgat în seamă, nici Federația, nici cei de la Digi. Am fost mereu bătaia de joc a tuturor și au încercat tot timpul să ne pună bețe în roate, după ce am luat titlul anul trecut.