glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Dorin Păran a trecut la ALDE

Dorin Păran, senator PNL aflat la al doilea mandat, a trecut ieri la ALDE. Anunţul a fost făcut simultan, prin intermediul unor comunicate, emise de ALDE Hunedoara şi Dorin Păran. Liderul PNL Hunedoara are o reacţie virulentă la anunţul plecării lui Păran.

„Ne bucură faptul că domnul DORIN PĂRAN a venit în partidul nostru, ca liberal între liberali, și punctăm faptul că domnia sa și-a demonstrat buna credință și dorința de a contribui la dezvoltarea ALDE prin faptul că a semnat adeziunea la partidul nostru abia după ce ALDE Hunedoara a votat în Delegația Permanentă listele de candidați pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016”, se arată în comunicatul organizaţiei ALDE. „Listele electorale pot fi schimbate de forurile statutare centrale ale ALDE, dar eu nu cred că se va trece peste ce a decis deja organizaţia Hunedoara. Domnul Păran nu va candida la următoarele alegeri parlamentare. Fiecare om care are o influenţă asupra unui segment al electoratului este binevenit. Suntem un partid mic care vrea să devină mare”, a declarat, în completarea comunicatului, Mircea Moloţ, liderul ALDE Hunedoara.

Nemulţumit de conflictele şi „simulacrul de competiţie” din PNL

Anunţul făcut ieri de senatorul Dorin Păran cuprinde, pe scurt, şi câteva dintre motivele deciziei de a părăsi PNL în favoarea ALDE.

„Dragi hunedoreni, doresc să vă anunț că începând de azi, miercuri 21.09.2016, am  semnat adeziune de membru la Partidul ALDE, Organizația Județului Hunedoara,  părăsind astfel PNL  – Organizația  Județului Hunedoara.

Partidul  ALDE este un partid de viitor, în creștere  și cred că și prin aportul meu  de azi înainte se va consolida și mai puternic la alegerile parlamentare  din decembrie 2016.

Pierderea alegerilor locale de către PNL, atât la nivel de judeţ, cât și la nivel de țară (și mai drastic în București) s-a datorat în primul rând faptului că fuziunea PDL cu PNL nu s-a produs și amânarea Congresului de Alegeri a unui Președinte unic PNL a fost principala cauză a acestui eșec.

La fel, pentru listele de candidați pentru alegerile parlamentare din decembrie  2016,  bătalia între foștii PDL-iști și foștii PNL –iști continuă,  taberele radicalizându-se  și mai tare.

Simulacrul de competiție pentru constituirea listelor de candidați la  PNL județul Hunedoara, la fel, a exacerbat  taberele, eu de altfel retrăgându-mi candidatura. Voi reveni cu detalii mai  multe  în zilele următoare. Mulțumesc tuturor pentru înțelegere și, cum viața merge înainte, cu siguranță ne vom mai întâlni”.

„A plecat la tomberonul politic”

Florin Roman, preşedintele interimar al PNL Hunedoara, în urma anunţului făcut de Dorin Păran: „Nu pot decât să-i urez mult succes. S-a dus acolo unde-i este locul, la tomberonul politic care aspiră tot ce pleacă din PNL nemulţumiţi că nu apar pe liste. Era interesantă declaraţia domnului Păran dacă o făcea înainte de stabilirea listelor PNL pentru alegerile parlamentare. Dar, ca orice politician fripturist, a preferat să meargă la tomberonul politic. Domnul Păran are 20 la sută în sondaje şi 1 la sută favorabilitate, aşa că nu e o pierdere pentru noi. Chiar mă bucură că pleacă în perioada asta pentru că se curăţă partidul. Unii pleacă de bunăvoie, ca domnul Păran, pe alţii a trebuit să îi dăm noi afară, cum a fost cazul lui Petru Mărginean şi, uite-aşa, încet-încet ne curăţăm”.