glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Dorin Gligor: „Preluarea guvernării de către PNL nu trebuie analizată strict politic”

Declaraţiile preşedintelui ales Klaus Iohannis privind o foarte probabilă preluare a puterii executive de către PNL, în jurul căruia să se formeze o nouă majoritate parlamentară, nu rămân fără efecte la nivel local.

Conform Mediafax, într-un interviu acordat Reuters, Iohannis a anticipat că votul prezidenţial va eroda majoritatea controlată de Partidul Social-Democrat al lui Ponta şi aliaţii săi. „Toată lumea vrea să fie de partea câştigătoare. Prin urmare, este posibil ca în următoarele săptămâni sau luni să avem schimbări în Parlament”, a declarat Iohannis. „Aşadar, este posibil ca în 2015 să avem această schimbare care să ofere Partidului Naţional Liberal o majoritate, care va fi folosită pentru a schimba Guvernul”, a adăugat preşedintele ales.

Atât la nivel naţional, cât şi local, unii liberali susţineau, până zilele trecute, menţinerea PSD la guvernare, mai ales că bugetul pe 2015 va fi serios afectat de măsurile populiste luate de Cabinetul Ponta în anul electoral 2014. Pe scurt, liberalii ar putea să-şi lase adversarii să piardă teren din punct de vedere politic în lupta lor cu provocările economice ale anului viitor. Co-preşedintele PNL Hunedoara, Dorin Gligor, spune însă că problema preluării frâielor guvernării nu trebuie analizată doar din punct de vedere al strategiei politice: „E o chestiune de nivel naţional şi cred că, la momentul oportun, liderii noştri vor lua cea mai bună decizie. Pentru mine este evident faptul că PSD va fi în cădere liberă, în 2015. Preluarea guvernării de către PNL nu trebuie analizată strict politic. Trebuie să fim atenţi şi la impactul actului de guvernare al PSD. Nu putem să ne jucăm cu o ţară întreagă. România nu înseamnă doar ministerul lui Liviu Dragnea şi banii care se împart prin intermediul acestuia. După alegerile prezidenţiale, România a transmis un mesaj de seriozitate Occidentului, iar acesta va trebui reconfirmat în fiecare zi prin deciziile de la Bucureşti”