glasul-hd.ro Web analytics

ActualitatePolitică

Dorin Gligor a demisionat din PNL. Heiuş spune că va candida la Deva, împotriva liberalilor

Dorin Gligor, fost prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene a PNL Hunedoara şi fost lider al vechiului PDL a demisionat astăzi din partid. Gligor invocă „vasalitatea PNL faţă de PSD” la nivel judeţean şi „viermuiala” cu ALDE. În replică, preşedintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, spune că acuzaţiile lui Gligor sunt total nefondate şi se declară aproape convins că acesta va candida ca independent pentru funcţia de primar al Devei, făcând astfel „jocul PSD-ului”.

Dorin Gligor (foto) şi-a anunţat demisia astăzi, pe parcursul unei conferinţe de presă în care a declarat. „Astăzi în structura politică din care tocmai am demisionat dialogul a devenit imposibil, competiţia internă nu există, e un autism intern şi extern. Nu sunt ascultaţi membrii, nu sunt ascultaţi cetăţenii, mergem aşa, înainte. Nu! Eu spun «Stop» astăzi! (…)

Când spun că există un autism şi că nu există dialog mă refer la organizaţia PNL a judeţului Hunedoara”.

În ce priveşte relaţia sa cu noul preşedinte al PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, Dorin Gligor a afirmat că nu a fost deloc una prolifică: „Nu am vorbit. A fost imposibil dialogul, în timpul mandatului său, cu preşedintele organizaţiei judeţene. Un mandat început, eu spun, că din vara trecută”.

Dorin Gligor a mai invocat ca motive ale demisiei sale şi „vasalitatea PNL-ului de astăzi faţă de PSD” dar şi „viermuiala cu cei de la ALDE”.

„Astăzi nu mă gândesc să mă înscriu în alt partid, dar rămân fidel politicii de construcţie. Sunt un om, categoric, de dreapta. Dreapta înseamnă lege, morală, ordine. Vă las pe dumneavoastră şi-i las pe cetăţeni să facă o radiografie PNL-ului de astăzi cât e de dreapta, cât e pe lege, cât e pe ordine şi cât e pe morală”, a mai adăugat Gligor.

Heiuş: „Va candida independent la Deva”

În replică, preşedintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, spune că, de fapt, nemulţumirile lui Dorin Gligor sunt mult mai vechi, ele datând de mai bine de doi ani. În mai 2015, liberalii l-au preferat ca preşedinte de Consiliu Judeţean pe Adrian David, în defavoarea lui Gligor. Apoi acesta nu a „prins” un mandat de deputat, fiind pus al doilea pe lista PNL pentru Camera Deputaţilor. „Regret plecarea oricărui membru PNL, dar politica se face de bunăvoie. Dacă nu te mai regăseşti într-un partid… La fel ca şi-n cazul domnului Ovidiu Popa, întrebarea mea este: «Unde şi cu ce scop pleacă?» Previziunea mea estecă va face jocul PSD-ului şi va candida independent la alegerile pentru postul de primar al Devei, la fel cum s-a anunţat că va face şi Ovidiu Popa (din partea ALDE – n.red.), doar pentru a rupe din voturile electoratului de dreapta din Deva şi pentru a favoriza astfel PSD-ul, urmând ca, după alegeri, să primească un post călduţ într-o instituţie controlată de actuala putere politică”.

Lucian Heiuş respinge acuzaţiile lansate de Gligor: „În ultima vreme, în PNL a existat dialog, poate prea mult, a existat libertate de exprimare a opiniilor, uneori poate prea multă. Domnul Gligor se crede un mare om politic şi, poate, tocmai acest lucru nu i-a plăcut. Dacă dumnealui susţine ce susţine, înseamnă că trăieşte într-o altă realitate, care n-are nicio legătură cu ce se întâmplă în PNL. În ce priveşte relaţiile suspecte ale  PNL cu alte partide, acestea nu există. Probabil le au tocmai cei care le reclamă acum”.

 

Reacţie ironică: „O să plâng o săptămână”

Spre finalul luării sale de poziţie, Lucian Heiuş a concluzionat: „Pe de altă parte, dată fiind situaţia, plecarea sa din partid s-ar putea să facă bine atât PNL-ului cât şi domnului Gligor”.

Mult mai direct este însă fostul secretar general al PDL Hunedoara, acum vicepreşedinte PNL, Marius Omotă: „O să plâng o săptămână şi dup-aia o să-ncerc să-mi revin”.

Tags

2 Comments

  1. Heius va distruge PNL la ordinele PSD și ALDE a să ajungă la Curtea de Conturi ca vicepreședinte. Deja a dat doi oameni care candidează împotriva PNL la Deva. Balint pe alta parte vrea sa se răzbune pe pnl împreună cu Molot și uite asa va dispărea pnl la Hunedoara și va deveni tot mai mic.