glasul-hd.ro Web analytics

Politică

Dorin Gligor continuă vrăjeala portocalie

Democrat-liberalii hunedoreni îşi vor alege noua structură de conducere la începutul lunii martie. Organizaţia judeţeană a PDL Hunedoara este măcinată în ultima perioadă de convulsii interne. Tot mai mulţi membri îşi fac bagajele şi pleacă spre alte formaţiuni politice.

În prima zi a lunii martie, democrat-liberalii hunedoreni, care au mai rămas fideli doctrinei democrat-liberale, se întrunesc să-şi aleagă structura Biroului Permanent Judeţean, dar şi preşedintele organizaţiei. Competiţia internă este deschisă tuturor spune actualul preşedinte al PDL Hunedoara, Dorin Gligor, care în stilul caracteristic nu a fost capabil să dea un răspuns clar cu privire la o eventuală candidatură a sa. Dintre bâjbâielile cu tentă portocalie am putut reţine: „Candidaturile se pot depune până cu trei zile înainte de data alegerilor. Cred într-o competiţie pe bune. Voi spune şi poziţia mea. Cineva mai trebuie să şi lucreze în ţara asta. Nu vreau eu să dau mesajul de candidatură. Ne vom lupta, vom candida, vom pierde, eu nu sunt adeptul acestor populisme şi a politicii pe bani, bani de la cine ştie ce săraci care nu-şi mai pot permite. Am mai auzit pe la unii, hai la noi că se împart funcţii. Nu aşa fac eu politică”.

Mulţi au fost, puţini au rămas

PDL Hunedoara a pierdut în ultima perioadă tot mai mulţi membri. Prim-vicepreşedintele organizaţiei, primarul Viorel Arion, a renunţat demult la doctrina democrat-liberală, defilând de mână la alegeri cu candidaţii USL. Recent, şi cel de-al doilea prim-vicepreşedinte, Tiberiu Iacob-Ridzi, a renunţat la funcţiile sale politice, rămânând un simplu membru. Surse apropiate acestuia susţin că primarul Petroşaniului a bătut palma cu liberalii hunedoreni. Primarul din Petrila, Ilie Păducel, a fost exclus din partid. PDL a pierdut şi singurul parlamentar pe care îl avea în judeţ, Mircia Muntean, acesta pierzându-şi calitatea de membru al PDL odată cu condamnarea sa la închisoare cu suspendare.