glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

,,Dorel” a apărut, din nou, în Deva. Muncitorii de pe bulevardul Iuliu Maniu au spart o țeavă de gaz

După ce a spart mai multe conducte de apă, în timp ce săpa pe șantierele din municipiul Deva, celebrul personaj ,,Dorel” a început să spargă țevile de gaz. Dacă nu ar fi cât se poate de gravă, situația ar fi, poate, amuzantă. Ieri dimineață, pe bulevardul Iuliu Maniu, muncitorii firmei care a câștigat licitația pentru reabilitarea spațiului public urban au spart conducta de gaz ce alimenta blocul B1.

Martorii incidentului ne-au relatat că în momentul în care muncitorii au lovit țeava, un miros puternic de gaz s-a simțit imediat. ,,Pur și simplu, țâșnea gazul din conductă. Au vrut să sape, cred, și nu au știut că e acolo”, spune un martor al incidentului. Cu toate acestea, ieri, inginerul de șantier de pe bulevardul Iuliu Maniu spunea că nu e vina lor pentru incident. ,,Nu știu ce s-a întâmplat, am simțit miros puternic de gaz. Nu noi am lovit țeava. Am chemat repede distribuitorul de gaz și a rezolvat rapid problema”, a declarat Nicolae Cotocea, inginerul de șantier al constructorului care lucrează pe bulevardul Iuliu Maniu. Cu toate acestea, într-un răspuns adresat cotidianului ,,Glasul Hunedoarei”, reprezentanții spun clar că e vina constructorului și că toate reparațiile făcute de firma de distribuție a gazului vor fi plătitie de acesta. ,,Astăzi, 16 septembrie 2015, în jurul orei 11, a avut loc o avarie, la Blocul B1, de pe Bulevardul Iuliu Maniu. Au fost anunţaţi reprezentanţii E.ON, echipa de intervenţie a ajuns la faţa locului în 15 minute, iar avaria a fost remediată. Costurile pe care le-a implicat intervenţia vor fi suportate, în totalitate, de către constructor”, se arată în răspunsul Primăriei Deva, beneficiarul lucrărilor de reabilitare făcute de constructor.

Din fericire, ,,Dorel” nu a produs o tragedie

,,A fost vorba despre o avarie produsă la un branșament de gaz, care alimenta o scară de bloc. Angajații noștri au ajuns la fața locului rapid, iar pericolul a fost eliminat”, a declarat Florentina Maghiar, purtător de cuvânt al E.ON România, zona Vest. Totuși, pățania lui ,,Dorel” a reprezentat un pericol real. ,,În astfel de situații, muncitorii trebuie să anunțe incidentul și la 112, pentru că zona trebuia asigurată, existând un pericol real pentru viața oamenilor. Vorbim totuși despre o conductă de gaz. Preventiv, trebuiau să sune la 112, pentru ca toate organele abilitate să fie atenționate și să fie pregătite să intervină, în cazul în care situația o impunea. Din fericire, nu a fost cazul”, a declarat Anemona Doda, purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara.

Loading...