NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Donați pentru salvarea lui Tudor Andrei, un înger care luptă să trăiască!
Sursa foto: facebook
Sursa foto: facebook

Donați pentru salvarea lui Tudor Andrei, un înger care luptă să trăiască!

Tudor Andrei este un băiețel de doar șase luni, din Deva, care la o vârstă atât de fragedă se luptă cu probleme mari de sănătate. La nici două luni, micuțul a fost diagnosticat cu suspiciune de sindrom Wiscott-Aldrich, o boală a sângelui, care mai apoi a devenit cel mai negru coșmar pentru părinții săi. Pentru ca Tudor Andrei să devină un copil sănătos, are nevoie de transplant medular, iar intervenția medicală, care poate fi făcută la Munchen, costă mult prea mult pentru familia sa. Între 130.000 de euro și 300.000 de euro.

AFIS TUDOR ANDREI-OrizontalTudor Andrei Culda s-a născut în 3 ianuarie 2016, la Cluj, unde la externarea din maternitate s-a descoperit că are trombocitele scăzute. La o lună de la naștere, valorile trombocitelor au scăzut la 17.000, motiv pentru care părinții au luat din nou calea Clujului, la spitalul de pediatrie, secția onco-hematologie. Timp de două luni au făcut zeci de investigații, micuțul a urmat un tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza numărul trombocitelor, dar fără niciun rezultat și fără ca medicii să îi pună un diagnostic.

„În luna martie, am ajuns la Timișoara. A stat internat pe secția de hematologie a spitalului de copii <Louis Țurcanu>, unde am început din nou investigațiile. După multe analize și efectuarea puncției medulare s-a pus diagnosticul de suspiciune <sindrom Wiscott-Aldrich>. Am fost în Munchen (Children’s Hospital Klinikum der Universitat Munchen Campus Innenstadt ) pentru a-i face analiza care să ne confirme diagnosticul. A început din nou un tratament cu imunoglobuline pentru a stabiliza valoarea foarte mică a trombocitelor, dar, din păcate, nu a mai reacționat”, spune Andrei Culda, tatăl lui Tudor Andrei. A urmat apoi, timp de 10 zile, un tratament cu antibiotic pentru o infecție urinară, după care copilul a început corticoterapia, un tratament cu Prednison, pe care îl face și în prezent, iar, săptămânal, micuțul este dus la analize pentru a putea urmări evoluția boli.

Confirmarea sindromului, venită ca o lovitură de topor

Data de 20 iulie 2016 este cea mai neagră pentru părinții lui Tudor Andrei. În acea zi, a venit confirmarea din Germania că micuțul lor suferă de sindromul Wiscott-Aldrich. Această boală afectează aproximativ 10 copii dintr-un milion, împiedică procesul de cicatrizare, iar bolnavul devine astfel vulnerabil în faţa hemoragiilor şi a infecţiilor. Maladia îşi are originea într-o malformaţie de ordin genetic care împiedică sistemul imunitar să se dezvolte în mod normal. Doar băieții pot fi afectați de acest sindrom. „Avem la dispoziție patru luni să strângem banii necesari pentru transplantul de măduvă. Este o sumă foarte mare, estimată undeva între 130.000-200.000 de euro. Am reușit până acum să strângem ceva bani, dar ne trebuie mult mai mulți. Avem nevoie de ajutor și vă rugăm să ne sprijiniți, fiecare cu cât poate”, este strigătul de disperare al tatălui lui Tudor Andrei.

Velu Călușer, Andrei Florin, Radu Brylynskei și Doru Dorobăț, împreună cu Asociația „Ajutor pentru Tudor Andrei”, organizează în data de 6 august, la stadionul din Deva, la ora 10, un eveniment de strângere de fonduri pentru ca micuțul să poată face transplantul de măduvă. Toți banii care vor fi strânși la evenimentul „Ne mișcăm și donăm pentru Tudor Andrei” vor ajunge la părinții micuțului de șase luni, care are nevoie de ajutorul nostru. Haideți, să donăm pentru Tudor Andrei!

Puteți să îl ajutați pe Tudor Andrei donând în conturile de mai jos:

RO16RNCB0014027015710001 – lei – Titular cont Culda Andrei Claudiu

RO25BRDE220SV55882492200 – lei – Titular cont Culda Andrei Claudiu

RO79BRDE220SV63759752200 – eur – Titular cont Culda Andrei Claudiu

Despre Livia BOTICI

Citește și

sec8

„Family Fest” – cinci zile de muzică și voie bună la Deva

Cinci zile de distracţie şi voie bună, cu muzică şi activităţi pentru toate gusturile şi …