glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Doi miniştri îşi declară sprijinul total pentru hunedoreni

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, şi ministrul Transporturilor, Dan Şova, au ţinut să fie prezenţi, miercuri, la inaugurarea unor investiţii deosebit de importante pentru hunedoreni.

Prima vizită a avut loc în municipiul Orăştie unde, după aproape doi ani de muncă, primarul Ovidiu Bălan, sprijinit de Ministerul Sănătăţii şi de deputaţii Laurenţiu Nistor şi Natalia Intotero, a reuşit să finalizeze lucrările Ambulatoriului Integrat al Spitalului Municipal Orăştie.

Prezent la inaugurare, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a ţinut să-i felicite pe toţi cei care au participat la acest proiect şi şi-a declarat sprijinul total în viitoarele proiecte care vizează spitalul Municipal din Orăştie. „Rezultatul este pe măsura ambiţiei şi strădaniei autorităţilor locale, medicilor de aici şi managerului spitalului. Mă bucur că au drămuit bine banii, mă bucur că au reuşit să termine această investiţie, iar cei mai câştigaţi vor fi cei peste 40.000 de locuitori care vor beneficia de asistenţă medicală de ultimă oră. În România, s-au pierdut mulţi bani europeni, pentru că am avut administratori care nu au ştiut să scrie proiecte. La Orăştie este cazul fericit”, a concluzionat ministrul Sănătăţii.

În timpul vizitei, ministrul Sănătăţii a făcut, în premieră, un anunţ important privind alocarea de fonduri suplimentare pentru secţiile de nou-născuţi. “Am identificat resursele financiare necesare şi vom aloca resurse bugetare importante pentru secţiile de neonatologie. Banii vor fi alocaţi la următoarea rectificare bugetară”, a spus ministrul Bănicioiu.

De la Orăştie, ministrul Sănătăţii Nicolae Bănicioiu s-a deplasat la Simeria unde s-a întâlnit şi cu ministrul Transporturilor, Dan Şova, aflat în vizită de lucru pentru a verifica situaţia lucrărilor diferitelor tronsoane de autostradă importante pentru judeţul Hunedoara. Un alt eveniment pentru care ministrul Şova a ţinut să fie prezent la Simeria a fost recepţia lucrărilor la Spitalul General CF Simeria, singura unitate de acest gen din Vestul ţării aflată în subordinea Ministerului Transporturilor.

Aici a fost finalizată prima etapă din modernizarea unității spitalicești, respectiv modernizarea laboratorului de analize, modernizarea şi dotarea Ambulatoriului de specialitate, a sălii de mese, a spălătoriei spitalului, dotarea compartimentului de radiologie şi imagistică medicală cu un osteodensitometru de ultimă generaţie și s-a montat un lift exterior. Investiţia totală este în valoare de peste 2 milioane de lei, realizată exclusiv din venituri proprii.

În ceea ce priveşte situaţia infrastructurii rutiere, ministrul Dan Şova a făcut o serie de precizări deosebit de importante.

Astfel, în privinţa solicitărilor legate de necesitatea construirii unui nod suplimentar de legătură cu autostrada în zona Sântuhalm, ministrul Şova a declarat că până la finalizarea tronsonului Lugoj-Deva acest lucru este imposibil. “Proiectul pe tronsonul Lugoj-Deva şi pe Deva-Orăştie este făcut cu nişte ani în urmă. Din păcate au fost proiectate două ieşiri: una la 10 kilometri de Deva şi la 27 de kilometri de Hunedoara. Problema este că, fiind făcut proiectul şi aprobat aşa de Comisia Europeană, nu ai cum să intervii în proiect, este imposibil. Astfel, până la finalizarea lucrărilor pe Lugoj-Deva, nodul de intrare de la Şoimuş rămâne singurul din zonă. După ce se finalizează proiectul, noi am făcut evaluările şi, pentru nodul acesta de ieşire, trebuie făcut un drum de şase kilometri nou, trebuie construit un pod şi refăcut un drum judeţean, pe 14 kilometri. Este o investiţie de cinci milioane de euro, care poate fi făcută în doi ani. Dar construcţia nu va putea începe, în nici un caz, înainte de finalizarea lotului 4 din Lugoj-Deva, cel care face legătura cu Deva-Orăştie. Oricum, ceea ce vă pot spune este că acest nod este deja pus în planul de investiţii pentru viitor al CNADNR”, a explicat acesta.

O altă veste bună pentru hunedoreni dată de ministrul Şova este că vor începe lucrările la drumul Uricani- Herculane şi că există fonduri pentru finalizarea lucrălior pe autostrada Deva-Lugoj în ciuda zvonurilor false lansate de partidele aflate în Opoziţie.