glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Doi hoţi au reuşit să încurce „iţele” pe calea ferată

Doi bărbaţi din Geoagiu sunt cercetaţi de oamenii legii după ce au tăiat cabluri de semnalizare pe calea ferată, în zona staţiei CFR Simeria. Poliţiştii au reuşit să-i prindă pe cei doi hoţi după o urmărire ca-n filme, pe calea ferată.

Incidentul s-a produs marţi seara, în jurul orei 20:20, când lucrătorii Postului de Poliţie T.F. Simeria au fost anunţaţi telefonic de către impiegatul de mişcare al Staţiei C.F. Simeria cu privire la faptul că, în capătul X al Staţiei C.F. Simeria, două secţiuni prezintă ocupat pe aparatul de comandă al staţiei, fără ca în zonă să se afle vreun tren în mişcare, existând indicii că persoane necunoscute au secţionat cabluri de alimentare CED în vederea sustragerii.
„Echipa operativă deplasată la faţa locului a depistat doi bărbaţi, în zona kilometrului 470+600 metri, de pe magistrala de cale ferată 200 Arad – Şibot, în apropierea lacului de acumulare Cotru, în zona unde sunt amplasate cablurile de alimentare ale instalaţiei de semnalizare şi dirijare a circulaţiei feroviare”, a declarat agent principal Adriana Voina, de la Biroul de Presă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara.

Urmărire ca-n filme, pe calea ferată

Odată ajunşi în locul în care a fost indicată defecţiunea, oamenii legii i-au văzut pe cei doi bărbaţi care încercau să fure cablul de semnalizare. Le-au cerut să rămână pe loc, însă, după cum era de aşteptat, cei doi au „rupt-o” la fugă, în speranţa că vor reuşi să scape de poliţişti. După o sută de metri de alergare pe calea ferată, oamenii legii au reuşit să-i prindă şi să-i imobilizeze.
Pe numele celor doi bărbaţi, Armin P., de 54 de ani, şi Marian B., de 34 de ani, ambii din Geoagiu, a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracţiunilor de furt calificat, distrugere şi semnalizare falsă.